Així és Pylos, la impressora 3D que utilitza terra i es postula com una solució econòmica, ecològica i sostenible per als ‘sense sostre’

Pylos, la impressora 3D per imprimir cases | Diari CatalàPylos es tracta d’un projecte de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya i es tracta de introduir a gran escala un model d’impressió de baixíssim cost i biodegradable, on el principal motiu del projecte: la construcció de cases, primordialment per als que no disposen d’un habitatge.

Un investigador de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, Sofoklis Giannakopoulos, va presentar Pylos, un model que imprimeix utilitzant una matèria fins ara inèdita per a aquest tipus de desenvolupaments: la terra.

Pylos, la impressora 3D per imprimir cases | Diari CatalàAquest element suposa una sèrie de beneficis, com la seva condició biodegradable i reciclable al cent per cent, i també el seu baix cost. Per exemple, el cost total d’una columna de 200 centímetres d’alt és de 5 euros.

Aquests elements també proporcionen un aïllament tèrmic natural, la protecció contra incendis, la bona circulació d’aire i regulació del clima, la baixa emissió de CO2.

En rigor, en els assajos realitzats amb aquesta impressora es va utilitzar 96 per cent de terra i un 4 per cent d’additius i, segons afirma l’investigador darrere del projecte, el material resultant és tres vegades més resistent a la tracció que l’argila industrial.

Pylos, la impressora 3D per imprimir cases | Diari CatalàGiannakopoulos afegeix que:

La terra pot ser reciclada 1 indefinit nombre de vegades al llarg d’un període extremadament llarg” i que “els residus secs poden ser reutilitzats després de la seva immersió en aigua, per la qual cosa mai arriba a ser un material de rebuig que danyi el medi ambient.

L’objectiu del projecte Pylos, és implementar un sistema a gran escala. A més, que sigui capaç d’optimitzar els temps de producció. La columna de 200 centímetres que té un cost final de 5 euros va trigar només 180 minuts de treball.

En el següent video és possible veure a Pylos en acció i les diferents proves realitzades amb diversos models de columnes. Una de les últimes seqüències del vídeo dóna compte del caràcter encara experimental de la iniciativa, quan la columna impresa amb terra simplement s’ensorra.

Diu Fathy:

Irònicament, la majoria de les cases en el món d’avui es realitzen sense la cooperació dels arquitectes i la societat. Són (el resultat) de decisions burocràtiques per part de contractistes (…) és tal vegada la ironia més gran de la nostra era. Costa més produir aquesta forma de lletjor, d’avançar cap a un habitatge millor i més bella.

Font: DonWeb.com