Quant ha rebut Catalunya de la resta d’Espanya?

0
Fátima Báñez- Diari Català
Fátima Báñez

Báñez diu que Catalunya ha rebut 13.000 milions de la resta d’Espanya

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, ha assegurat que durant aquesta legislatura Catalunya ha rebut 91.000 milions d’euros en prestacions socials i pensions, i d’aquests un total de 13.000 milions han procedit de la “solidaritat de la resta d’Espanya perquè no ho cobrien les cotitzacions dels que viuen allà”.

“Però això no significa que el Govern espanyol financi els independentistes, sinó que fa el que ha de fer, atendre els espanyols visquin on visquin“, ha dit a una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

Báñez ha assegurat que el Govern espanyol donarà suport al funcionament dels serveis públics a Catalunya per “obligació” i per “convicció”, perquè, tot i que “el Govern de Catalunya té altres prioritats que no són que la gent pugui viure amb normalitat”, Catalunya “és molt més que Artur Mas”.

La ministra ha subratllat que l’amenaça de ruptura dels independentistes ha rebut una resposta “d’unitat liderada pel president Mariano Rajoy” que, després de reunir-se amb els líders de les forces polítiques i els presidents de comunitats autònomes, demà es veurà amb els líders d’UGT, Cándido Méndez; CCOO, Ignacio Fernández Toxo; CEOE, Juan Rosell; i Cepyme, Antonio Garamendi.

Davant de la cita d’aquest dimecres, la ministra s’ha mostrat convençuda que, tot i que cadascun tingui la seva perspectiva ideològica, tots tenen clar “la importància de la llei i del marc jurídic de consens” que és la Constitució.

“En aquesta unitat d’Espanya, en la unitat des de la legalitat coincidim tots, crec”, ha resumit.

A la seva manera de veure, tots comparteixen la preocupació perquè Espanya “sigui un país de ciutadans lliures i iguals on hi hagi seguretat jurídica i es respectin les lleis”, mentre que els independentistes volen “convertir Catalunya en una comunitat sense llei, i sense llei no hi ha convivència”.

LA RECUPERACIÓ DEMANA SEGURETAT JURÍDICA

En aquesta línia, ha recalcat que perquè prossegueixi el camí de la recuperació cal seguretat jurídica i que els agents econòmics la percebin.

De fet, preguntada si no ha trobat a faltar més pedagogia en aquest sentit per part dels agents socials a Catalunya ha replicat que prefereix quedar-se “amb la part positiva de l’actuació de cadascun”, i en concret que tant el president de la patronal Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, com el de la CEOE, Juan Rosell, han destacat “la importància per a Catalunya i el seu progrés que hi hagi seguretat jurídica i no es vulneri la llei”.

La titular d’Ocupació no ha avançat si voldria seguir com a ministra en la pròxima legislatura –“a la política és millor viure el present”, ha dit– ni si serà diputada per Huelva.

“Jo estic a disposició del meu partit i sóc una enamorada de la meva terra”, s’ha limitat a dir.