Quant ha guanyat Bankia fins al setembre?

0
Bankia seu - Diari Català
Foto: Europa Press
Bankia seu - Diari Català
Bankia ha obtingut un benefici net atribuït de 855 milions

La matriu de l’entitat, BFA, ha aconseguit un benefici de 1.890 milions d’euros, un 51,1% més

Bankia ha obtingut un benefici net atribuït de 855 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, cosa que representa un 7,3% més que l’obtingut en el mateix període del 2014, a causa de l’estabilitat dels ingressos, la contenció de les despeses i la reducció del cost de risc, segons ha informat aquest dilluns l’entitat.

El marge net abans de provisions de l’entitat ha augmentat un 0,1%, fins a 1.773 milions d’euros, mentre que el marge brut ha baixat un 1,6%, fins a 3.030 milions d’euros. Per part seva, el marge d’interessos s’ha situat en 2.075 milions d’euros, un 4% menys, com a conseqüència que els tipus d’interès es troben en mínims històrics.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat que els “ambiciosos objectius” que es va proposar l’entitat fa tres anys en el seu pla estratègic s’han complert “amb antelació” i situen Bankia com una de les entitats espanyoles “més eficients, amb el risc controlat i elevant la seva solvència trimestre rere trimestre”.

Per la seva banda, el Grup BFA, matriu de Bankia, ha aconseguit un benefici net fins al setembre de 1.890 milions d’euros, respecte dels 1.250 milions d’euros del mateix període del 2014, cosa que representa un increment relatiu del 51,1%.