Quaranta menors de sis anys afectats per enterovirus

0

Els casos neurològics per enterovirus detectats en menors de sis anys es donen en tot el territori català i sense un nexe comú

Els casos neurològics per enterovirus detectats en menors de sis anys es donen en tot el territori català i sense un “nexe comú”, ha destacat la cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Magda Campins.

En unes declaracions a TV3 recollides per Europa Press, ha afirmat que actualment és impossible saber si aquests contagis aniran a més o a menys, i ha demanat extremar les mesures higièniques perquè aquests virus es transmeten per via respiratòria i per contacte.

El citat hospital és el líder d’una taula de seguiment creada per la Conselleria de Salut, que ha establert el protocol a seguir i que ha fet que el sistema de salut extremi la vigilància.“En altres països, com els EUA, s’havien presentat casos d’enterovirus D-68 amb afectació respiratòria greu, però hi ha un altre tipus, l’A-71, que va provocar epidèmies a la Xina i el Japó, més semblant al que estem veient aquí”, ha explicat l’experta.

Campins ha dit que els metges desconeixen la causa dels casos més greus, tot i que ha remarcat que en malalties infeccioses això succeeix sovint, i la comunitat mèdica es planteja la hipòtesi que un subtipus provoqui afectacions al sistema nerviós central.

Un cas greu

Anteriorment, el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, ha explicat l’existència d’un cas greu, després de confirmar-se una infecció per l’enterovirus D68, lligat a complicacions clíniques importants.

De la quarantena de casos detectats, sis han requerit un ingrés en la Unitat de Cures Intensives (UCI), i els primers casos es van detectar al febrer, tot i que va ser a finals d’abril i principis de maig quan es va identificar una quantitat de casos superior, fet que ha motivat l’activació d’un protocol especial.