Peterhansel ha liderat el triplet de Peugeot d’aquesta quarta etapa

Joan Barreda (Honda) ha tornat a ser protagonista amb una nova sanció per excés de velocitat que l’ha privat de la victòria i el liderat en el Ral·li Dakar en la categoria de motos, mentre que Stephane Peterhansel (Peugeot) s’ha imposat en cotxes en aquesta quarta etapa, amb 429 quilòmetres cronometrats amb sortida i arribada a la localitat argentina de Jujuy.

Per segon dia consecutiu, Barreda s’ha vist privat del triomf a causa d’una sanció. Si el dimarts va ser d’un minut, en aquesta quarta etapa el càstig ha ascendit fins als cinc minuts, un nou revés que fa ombra al seu gran rendiment, ja que ha dominat tota la jornada des del primer quilòmetre.

Amb la sanció de Barreda, l’etapa l’ha guanyat el seu company d’equip Paulo Goncalves. Així, el portuguès es troba al capdavant de la general amb 2:17 d’avantatge sobre l’argentí Kevin Benavides (Honda), qui cada dia que passa es confirma com la gran sorpresa de la categoria, i 3:03 sobre Barreda. La notícia negativa del dia la protagonitzat Laia Sanz (KTM), que ha perdut més de 42 minuts amb una acció que demostra la seva grandesa com a esportista. Sanz ha parat la seva moto quan ha vist un pilot inconscient a terra a causa d’un accident i s’ha esperat fins que han vingut els serveis d’emergències de la prova per assistir-lo.

En cotxes, Peugeot ha confirmat la seva ambició de conquistar el Dakar amb un triplet dels seus vehicles en la quarta etapa liderat per Peterhansel. El francès s’ha imposat a Carlos Sainz, malgrat la remuntada del madrileny després que se li parés el motor a l’inici de la jornada, per onze segons, i al també francès Sebastian Loeb per 27 segons.

Loeb es manté a la part alta de la general de cotxes amb gairebé cinc minuts d’avantatge sobre un Peterhansel que ha celebrat la seva 33ª victòria en cotxes, les mateixes que posseeix en motos. Tercer, ja a onze minuts, està Nasser Al-Attiyah (Mini), quart de l’etapa després dels Peugeot. El Mini del català Nani Roma ha estat vuitè, però després dels problemes del passat dilluns, segueix lluny a la general.

En quads el vencedor d’etapa ha estat Hernàndez, mentre que Casale es manté líder de la general gràcies al seu tercer lloc d’avui. Per l’altra banda, en camions el vencedor ha estat De Rooy, amb Pep Vila a la dotzena posició.