Finalitza el motí del CIE d’Aluche

0
CIE Aluche 2
Els 39 amotinats del CIE d'Aluche saluden als qui, des del carrer, els hi donaven suport | Foto: Europa Press

Quasi 40 immigrants d’aquest Centre d’Internament per Estrangers han resistit tota la nit al terrat en protesta per les condicions del centre

El motí que han protagonitzat 39 immigrants al centre d’Internament d’Estrangers (CIE) d’Aluche ha conclòs després d’onze hores pujats al terrat, segons ha assenyalat el director de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó. Els immigrants, que no tenien armes, han iniciat la revolta aquest dimarts a la nit i han resistit al terrat fins ben entrat el matí d’aquest dimecres.

Segons ha relatat un portaveu del centre, els interns van trencar una porta de seguretat i van pujar per una escala al terrat. La seguretat del CIE ha avisat a la policia i els dos primers equips de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) van arribar “en 10 minuts”. El portaveu no ha precisat si a aquesta hora ha començat algun tipus d’acció o negociació per resoldre la situació.

Mentrestant, regidors i càrrecs d’Ahora Madrid i de Podem que es trobaven al lloc han denunciat que no els han deixat entrar a les instal·lacions ni els estan oferint cap mena d’informació sobre com se’n va a resoldre la situació. “Assenyalem l’opacitat en la gestió d’aquesta situació. Cap notícia des dels responsables del CIE”, ha escrit en Twitter el delegat de Seguretat de l’Ajuntament de Madrid, Javier Barbero.

Per la seva banda, el diputat de Podem a l’Assemblea de Madrid Isidro López ha relatat que les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) els han comunicat que tenen ordres de no deixar-los passar. Així ho ha denunciat també el dirigent de Podemos Rafael Mayoral, portaveu de la seva formació a la Comissió d’Interior del Congrés, que ha lamentat que “ningú ofereix informació” tot i que s’ha identificat com parlamentari. En declaracions a RNE, Majoral ha confiat que Interior opti per una “solució dialogada” que “garanteixi la integritat i els drets de les persones”.

Preguntat si ell mateix ha contactat amb el Ministeri, ha respost que la seva “obligació és estar aquí i ser testimoni directe d’allò que pugui ocórrer”. Segons ha dit, els comandaments policials saben que els diputats de Podem estan aquí, de manera que, si Interior vol, pot contactar amb ells com ha fet altres vegades.