Manuel Forcano/EUROPA PRESS | Diari Català
Foto: Manuel Forcano/EUROPA PRESS

El comunicat l’ha transmès el director de l’institut Ramon Llull, Manuel Forcano

El director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, ha afirmat aquest dissabte que quatre arquitectes catalans participaran en l’exposició central de la Biennal d’Arquitectura de Venècia que s’inaugurarà el pròxim 28 de maig i ha assegurat que hi haurà un pavelló dedicat a Catalunya.

Ho ha dit en declaracions a Catalunya Informació recollides per Europa Press, on ha assenyalat que a aquests quatre arquitectes, dels quals només se sap el nom de Toni Gironés, s’hi sumaran els projectes dels arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, juntament amb el cineasta Iñaki Lacuesta, al pavelló de Catalunya.

Forcano ha dit que des de l’Institut Ramon Llul estan molt contents per la presència d’arquitectes catalans “molt remarcables”, i també ha explicat que les negociacions perquè Catalunya sigui la convidada de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya el 2017 estan, segons ell, molt avançades.

“És la fira més important del sector que hi ha a Europa i al món“, ha assenyalat, i ha asseverat que si es confirma la participació de Catalunya hauran de començar a treballar en el desembarcament a la trobada.

Forcano ha insistit que Catalunya té molts autors de qualitat i llibres il·lustrats que poden fer un “gran paper” a la fira, i també ha anunciat que demanarà un major pressupost a la Conselleria de Cultura per ampliar la presència de l’Institut Ramon Llul amb l’objectiu d’ampliar la seva presència al món a través, per exemple, de l’ensenyament del català en països com Turquia i Egipte.