Repàs de situacions que, malgrat no són considerades com masclisme per la societat, menyspreen la dona i consoliden prejudicis

 

Més enllà de la desigualtat salarial, un tema pendent per a les societats avançades, sembla que el masclisme s’ha eradicat a la majoria de llars. Però, malgrat això, encara es viuen moltes situacions on la dona, sigui per prejudicis o ‘tradició, és encara menyspreada a la quotidianitat. Parlem del micro-masclisme. Aquí quatre exemples.

La cervesa per l’home. El refresc per la dona

Amb motiu del Dia de la Dona, una tertúlia radiofònica parlava precisament d’aquests micro-masclismes. Un dels periodistes parlava d’una situació tan quotidiana com un home i un dona a un bar. L’home demana un refresc i la dona una cervesa. Quan torna el cambrer, posa la cervesa al costat de l’home i el refresc al costat de la dona. “Cal acaba amb aquests clichés”, demanava el periodista.

Dues dones que “viatgen soles”… malgrat ser dues!

Les xarxes socials bullen des de fa dies en reacció a les paraules d’alguns mitjans que relataven la mort de dues noies argentines, que van ser trobades mortes a l’Equador. Malgrat viatjar les dues juntes, alguns mitjans no van dubtar a escriure en les seves cròniques que “viatjaven soles”. Les conseqüències a les xarxes no es van fer esperar i no van ser poques les entitats i activistes que van protestar contra aquesta expressió.

 

 

Dona al volant…

Tot i que afortunadament el cliché es va esborrant, no són poques les persones consultades per fer aquest article que afirmen encara sentir comentaris sexistes d’algun conductor (home) si veuen que qui porta el cotxe que els passa al costat és un dona, tingui o no motius objectius per queixar-se

Les mares no es posen malaltes

Un dels blocs en espanyol més influents sobre el tema és el de Micromachismos, de eldiario.es. En una de les seves darreres entrades, recorda l’anunci de GripaDuo, un dels darrers medicaments de Vichs. Aquest antigripal sembla que només funciona en mares. Almenys segons els anuncis.

“Les mares no agafen baixes”, diu l’anunci, sense pensar que també els pares poden posar-se malalts i, a banda, poden (i han de) ser els que cuiden dels fills.