‘Football Leaks’, el portal web que fa tremolar el món del futbol publicant contractes de traspassos i futbolistes dels últims anys

‘Wikileaks’ traspassat al món del futbol. Aquesta és una de les definicions més entenedores que permeten comprendre ràpidament què és ‘Football Leaks’. Aquest portal web, nascut a finals de setembre del 2015, engegava una campanya que ha revolucionat el món del futbol en qüestió de mesos.

I és que, si ‘Wikileaks’ destapava escàndols polítics i actuacions irregulars de qualsevol país, ‘Football Leaks’ dedica la seva activitat a fer públics els contractes de futbolistes amb els seus clubs i contractes de traspassos de jugadors.

La raó del seu naixement

Tot i que es sospita que la informació pot sortir des de Portugal, la policia encara no ha trobat l’origen d’una organització que, segons els propis membres, la cerca de la veritat és el motiu principal de la creació d’una fundació que considera, que només amb pressions públiques, pot treure a la llum la cara oculta del futbol.

Les dades dels contractes de futbolistes com Bale, Neymar o Mesut Özil ja han sigut publicats a ‘Football Leaks’. Però tot el que s’ha publicats fins ara pot ser un aperitiu, ja que afirmen tenir més de 300 gigabytes de documents abarrotats d’informació preparats per ser publicats.