Que han declarat Cospedal i José García Molina?

0
María Dolores de Cospedal
María Dolores de Cospedal
María Dolores de Cospedal
María Dolores de Cospedal

Un nou pis a Madrid i una indemnització per defunció

L’expresidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha inclòs a la seva declaració de béns l’adquisició d’un nou pis a Madrid i un augment de gairebé 25.000 euros als seus comptes bancaris, mentre que el diputat de Podem i secretari general d’aquest partit a la regió, José García Molina, va incloure com a novetat a la declaració publicada al mes de maig una indemnització per valor de 27.000 euros per la mort d’un familiar.

Així consta en la declaració de béns dels diputats regionals que publica aquest dilluns el Diari Oficial de Castella-la Manxa (DOCM) que recull Europa Press, en què la presidenta del grup popular en les Corts declara haver ingressat el 2014 un total de 91.400 euros, 78.100 pel seu càrrec com a presidenta autonòmica i 13.300 més en concepte de dietes per la seva assistència als plens en qualitat de diputada regional.

Declara, igualment, gairebé 39.000 euros en els seus comptes, respecte dels 14.700 euros declarats el maig d’aquest any, i 2.300 en un pla de pensions de la seva etapa de senadora, a més d’un local en propietat a Albacete i una casa a Toledo de 280 metres quadrats procedent d’una donació. Té, a més, un vehicle.

Pel que fa al patrimoni immobiliari adquirit amb posterioritat a la presa de possessió com a diputada el mes de juny passat, Cospedal és propietària del 50% d’un pis de 246 metres quadrats a Madrid, adquirit el 26 de juny.

Del seu costat, el diputat de Podem José García Molina, recull a la seva declaració de béns que fins al 18 de juny va cobrar 49.000 euros per la seva feina com a professor a la Universitat de Castella-la Manxa, 2.500 euros més del que va declarar el mes de maig.

Al banc té a més 39.900 euros. De la mateixa manera, va percebre 27.000 euros en concepte d’indemnització per la mort d’un familiar a un accident i 1.041 euros en concepte d’interessos d’un dipòsit a termini fix.

Té un cotxe i una moto, una casa de 68 metres quadrats a Talavera de la Reina procedent d’una compra i la tercera part d’un habitatge procedent d’una herència a Olivella (Barcelona), per la qual va percebre un total de 800 euros en concepte de lloguer.

Ni la declaració del president del Govern regional, Emiliano García-Page, ni la del vicepresident, José Luis Martínez Guijarro, els dos diputats, no s’inclouen en la publicació d’aquest dilluns, ja que, segons han recordat fonts de l’Executiu, els alts càrrecs i els membres del Consell de Govern espanyol, així com el personal de lliure designació, han de remetre primer la seva declaració de béns a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, que ha de ratificar si s’ajusten a la llei, per després ser publicades al Diari Oficial de la regió.