Personalitats vinculades al RCD Espanyol valoren l’arribada de l’empresari xinès donant la seva opinió a ‘Diari Català’

Joan Golobart (exjugador del RCD Espanyol)

Joan Golobart, exjugador del RCD Espanyol.
Joan Golobart, exjugador del RCD Espanyol.

L’arribada d’un nou inversor pot ser terriblement interessant i, alhora, un fiasco. Cal donar-li temps, això sí. Veurem si els seu objectiu és agafar l’Espanyol i portar-lo el més amunt possible.

Per a mi no és la solució ideal, perquè l’Espanyol deixarà de ser el club que tots coneixem. Però la realitat econòmica obliga a ser realistes, i una important aportació de capital pot fer variar el rumb d’aquesta entitat.


“Preferiria un altre Espanyol, no penso vendre les meves accions. Vull continuar sent accionista”

 

 

El projecte pot fracassar. Això ho hem de tenir tots al cap, és una possibilitat. Però la massa social és important i ens aixecaríem; tornaríem a reinventar-nos”.Preferiria un altre tipus d’Espanyol, per la qual cosa no penso vendre les meves accions. Vull continuar sent accionista de l’Espanyol, i ho seré fins el meu últim dia. Ara bé, el senyor Chen mereix temps per demostrar quines són les seves capacitats i les seves intencions. Li deixo dos anys de marge per veure cap a on van les coses. Vendre el Club és un tema molt emocional, i qualsevol canvi ens afectarà. Però cal ser prudents i respectuós amb el seu projecte.

Josep Sánchez (director del ‘Diario La Grada’)

12
Josep Sánchez, director de ‘Diario La Grada’

Per fi podrem dir allò de i què faríem si tinguéssim diners? Ara jo ho podrem fer; tot allò que sempre hem desitjat i que l’economia ho fa fet inviable. La injecció econòmica permetrà estabilitzar el Club deixant les xifres dels deutes en uns números poc rellevants. A més, podrem créixer a nivell esportiu.

A títol individual, no sóc partidari de vendre l’Espanyol; però, sent un SAD es podia donar que algú ens comprés. Entre tots intentàvem que això no passés, ja que amb les nostres accions els ‘pericos’ ens sentíem propietaris i podíem opinar i expressar-nos. Però, amb l’oferta que hi ha sobre la taula, de ben segur que tothom les vendrà. Ara ja podrem dir que hi haurà un propietari únic; vull dir, amb com a mínim el 51%.

“això no serà definitiu. al projecte del senyor Chen li dono una vida de 5-6 anys”

Però el que hem de pensar és que això no serà definitiu. No està tot fet només perquè vingui un senyor i compri l’entitat. De fet, al projecte del senyor Chen li dono una vida de cinc o sis anys. No deixa de ser un empresari xinès que s’ha fet a ell mateix a Xina, sota un context que tots ja coneixem.

Espero, però, que el Club no perdi la seva identitat; allò que fa que tots els ‘pericos’ estimem l’Espanyol. La identitat de l’Espanyol és el que ens ha fet aguantar tots aquests anys.

Què passarà amb les penyes? Treballen gratuïtament pel Club, una entitat que ja no serà ‘seva’. Serà el seu Espanyol com a equip, però ho deixarà de ser com a Club.

Cal estar molt atents a quin és el seu projecte. La seva intenció és portar l’Espanyol el més amunt possible i mantenint la identitat; com a mínim, això és el que ha dit”.

Oriol Vidal (periodista de TV3)

Oriol Vidal, periodista de TV3
Oriol Vidal, periodista de TV3

“Sobre una balança, els pros pesen més que els contres. Era que passés una cosa com aquesta o morir, no hi havia altre remei. Els pagaments amb Hisenda d’aquest any, i el deute, així ho demostren. Però sembla que aquest grup empresarial és fort i aposta pel Club.

Els riscos en aquest tipus d’operacions hi són. Sempre pot passar que l’inversor arribi amb motivació durant els dos o tres primers anys però després se’n cansi.

“Era que passés una cosa com aquesta o morir, no hi havia altre remei”

També pot passar que es perdi l’essència de l’entitat; ja no parlo de l’escut i aquestes coses… tot i que de ben segur en Daniel Sánchez Llibre ho haurà blindat.

Però, en definitiva, no hi havia altre carreró. Tot el que signifiqui possibilitats reals de continuar vivint, i fer-ho millor, benvingut sigui. Si el Club ha trobat un soci potent, fantàstic”.

Dani Solsona (exjugador del RCD Espanyol)

Dani Solsona, exjugador del RCD Espanyol
Dani Solsona, exjugador del RCD Espanyol

“Sembla un senyor potent econòmicament. Que compri les accions dels màxims accionistes, i que assumeixi el deute que té el Club, beneficia a l’entitat.

El que més interès pot despertar entre els socis és la compra de jugadors i la possibilitat de fer un equip competitiu amb el qual, en un període de dos o tres temporades, es pugui lluitar per altres objectius. No parlo de Champions League perquè hi ha dos equips que sempre hi van i les altres dues places es paguen molt cares, però sí lluitar pels llocs que et donen l’accés a l’Europa League.

“tothom que parla de Chen Yansheng diu que és una persona seriosa”

Com a aspecte negatiu només veig una cosa, que no ha de passar però la incògnita sempre hi és. I és el que li ha passat al Màlaga o a altres clubs. Entren a l’entitat amb bona fe, o en principi així ho fan, però després se’n cansen i poc a poc es dilueixen… Però tothom que parla de Chen Yansheng diu que és una persona seriosa”.

Moisés Arteaga (exjugador del RCD Espanyol)

Moisés Arteaga, entrenador del Cádiz 'C'
Moisés Arteaga, entrenador del Cádiz ‘C’

“És difícil saber a dia d’avui quins són els pros i els contres d’aquestes operacions, però si arriba amb la intenció de posar el Club el més amunt possible, i no canvia la filosofia i la política de cantera de l’Espanyol, llavors sí que estaríem parlant d’una gran operació.

 

 

“No s’ha de modificar la manera de fer. L’Espanyol és un club de cantera, una fàbrica de jugadors”

Si un cop dins de l’entitat modifica aquesta manera de fer del Club, llavors sí que ja no seria una operació tant positiva. Si d’una cosa pot presumir l’Espanyol, i sentir-se’n orgullós, és ser una fàbrica a nivell mundial de futbolistes que estan al primer equip o a altres club de l’elit futbolística”.