Què opina Twitter de l’entrevista a Mariano Rajoy?

0
Mariano Rajoy Jordi Évole
Una de les imatges promocionals de l'entrevista. Foto: Salvados.

Les xarxes socials van ser les altres protagonistes de l’entrevista de Mariano Rajoy a La Sexta

“Tots els que parlem molt ens equivoquem”, li va dir Mariano Rajoy a Jordi Évole quan li va preguntar sobre les seves pífies en els discursos, “n’hi ha alguns que esperen per atiar”. Durant l’entrevista al president del Govern en funcions, ningú a Twitter va esperar per atiar. Però n’hi va haver d’altres que van utilitzar la xarxa social per contrastar les declaracions de Rajoy.

El president del Govern en funcions va tenir diversos moments en què va maquillar algunes de les dades referents als temes més polèmics pels quals Jordi Évole li va preguntar. Només de començar l’entrevista, amb el tema dels refugiats, Mariano Rajoy ja es va deixar algunes dades que els tuitaires li van recordar després que afirmés que li agradaria que la UE fos més ràpida.

Quan li va tocar haver d’esmentar aquelles persones del Partit Popular que havien dimitit per casos de corrupció, no se li en va acudir cap. Per això Jordi Évole li va haver de preguntar per la seu de Génova en concret.

El president del Govern en funcions va presentar un país que molts no reconeixien: sense desnonaments, un Estat del Benestar fort i poca gent cobrant el salari mínim. Ara bé, el director de eldiario.es va recordar que un 34% dels treballadors cobren menys de 650 euros al mes. Pel que fa als desnonaments, Mariano Rajoy es va oblidar de les 100.000 famílies que van fer fora de casa seva entre 2013 i 2015.

Mariano Rajoy va intentar no esmentar a gaires polítics, tot i que va fer alguna referència al líder de Podemos, Pablo Iglesias – seguit de Veneçuela i l’Iran -, i a Andrés Rivera. Ara bé, les seves paraules van anar per a Arnaldo Otegi, a qui va demanar que “demanés disculpes” pels assassinats d’ETA. La resposta del polític basc no es va fer esperar.

A banda de destacar les contradiccions i mancances de les seves declaracions, Twitter també ho va fer amb les millors frases que va deixar Mariano Rajoy durant l’entrevista.