Després de la derrota del Barça contra el Valencia la lliga ha quedat molt ajustada; però, què passaria en cas d’empat a punts dels blaugrana amb Real Madrid i Atlético?

El Barça ha entrat en una evident crisi de resultats i ha esgotat tot l’avantatge de punts que mantenia respecte a l’Atlético de Madrid i el Real Madrid, els principals perseguidors. Tot i així, els homes de Luis Enrique encara guarden un as sota la màniga: el goal average.

Afortunadament per als blaugrana, qualsevol empat a punts amb els equips madrilenys suposaria la segona lliga consecutiva dels culers, ja sigui igualtat a punts amb un dels dos o un triple empat a la conclusió del campionat regular.

Això es deu al sistema de normes de la lliga en casos com aquest, on el goal average dels blaugrana és superior al dels seus rivals per haver derrotat l’Atlético en els dos partits i haver superat el còmput total de dianes entre els dos enfrontaments per 4-2 i contra el Real Madrid, amb un 5-2 a favor.

En cas de triple empat entre els equips implicats, la lliga es fixa en el nombre de punts obtinguts pels tres equips ens els partits entre sí. Els blaugrana també surten guanyadors en aquest aspecte per haver-ne obtingut nou, per quatre de l’Atlético i del Madrid.

Resultats dels equips entre sí

 

Atlético de Madrid 1-2 FC Barcelona

Atlético de Madrid 1-1 Real Madrid

Real Madrid 0-4 FC Barcelona

FC Barcelona 2-1 Atlético de Madrid

Real Madrid 0-1 Atlético de Madrid

FC Barcelona 1-2 Real Madrid