“No ens hem portat res a Andorra. Ningú ens pot donar lliçons de catalanitat”

El president d’Almirall, Jorge Gallardo, ha defensat aquest dilluns la viabilitat i el creixement del grup farmacèutic per sobre d’una eventual independència catalana, ja que situar a la companyia entre les millors farmacèutiques del món ha costat 73 anys.

“Quan es parla de la potència econòmica de Catalunya, és la meva i la d’altres empresaris, però no és la del Parlament. La potència econòmica som nosaltres“, ha defensat Gallard en una conferència al Cercle d’Economia després de ser preguntat sobre la seva valoració per la situació política actual de Catalunya.

Gallard ha assegurat que la seva posició és idèntica a la que el Cercle d’Economia ha expressat en diverses ocasions i que consisteix en el seu rebuig a declaracions unilaterals, però també al quietisme en la política catalana i espanyola.

Al setembre, Gallard va fer una videoconferència amb els seus treballadors en la qual mostrava la seva preocupació per una eventual independència de Catalunya: “La meva gent em pregunta com veig el futur i em vaig sentir obligat a dir simplement que si els partits, els que fossin, se’n van d’Europa a la brava… No vull que ningú tiri a perdre a la meva companyia, que ha costat 73 anys d’apujar”.

“NI CUP NI HISTÒRIES”

“Ni CUP ni històries. Si estic fora d’Europa i fora de l’euro, he de pagar una tarifa per portar els meus productes a les meves filials. Ni feina, ni investigació, ni res. Tota la resta no m’interessa. El que m’interessa és la meva companyia”, ha asseverat.

“Som una companyia catalana que durant 73 anys hem creat feina de qualitat i hem pagat tots els nostres impostos. No ens hem portat res a Andorra, així que ningú em pot donar lliçons de catalanitat”, ha finalitzat.