Entre els comerços de barri i les grans superfícies contractaran 10.400 persones

El petit comerç català preveu créixer un 3% en aquestes rebaixes d’hivern i facturar aproximadament 850 milions d’euros, respecte dels 825 milions que va obtenir l’any passat, gràcies a l’augment de la confiança de les famílies i al començament de la recuperació econòmica.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, ha explicat que la despesa mitjana per persona se situarà entre els 90 i 100 euros, i que els sectors estrella seran la moda i complements, el tèxtil de llar i l’electrònica.

Malgrat que la “data màgica” de començament de les rebaixes d’hivern és el 7 de gener, el fet que la normativa catalana de comerç estigui suspesa pel Tribunal Constitucional ha animat aquest any no només les grans superfícies com ja va passar l’any passat, sinó també el petit comerç a emparar-se en la llei estatal i a començar a temptar els consumidors amb promocions i descomptes de fins al 40%.

La normativa catalana preveu dos períodes de rebaixes, del 7 de gener al 6 de març i de l’1 de juliol al 31 d’agost, tot i que la seva suspensió per part del TC després d’admetre a tràmit un recurs del Govern espanyol permet als comerciants d’emparar-se en la llei estatal, molt més liberalitzadora i que permet fer rebaixes en qualsevol temporada de l’any.

“La majoria de comerços catalans han realitzat promocions interessants durant els dies previs, però el 7 de gener és la data màgica”, ha incidit Fraile, que ha recordat que diumenge dia 10 de gener els comerços obriran les portes perquè els clients puguin seguir gaudint dels seus articles més desitjats al millor preu.

Així, els descomptes seran des del 10% al 70%, tot i que la mitjana se situa sobre el 40%: “La primera setmana és molt intensa en vendes, i els descomptes aniran creixent a partir de la segona setmana per seguir atraient el consumidor i intentar mantenir el ritme”, ha apuntat Fraile.

L'atur baixa en 94.727 persones al juny hi ha 4,12 milions d'aturatsLA CONTRACTACIÓ CREIX UN 15,7%

L’entusiasme no només es nota a la butxaca dels consumidors, que cansats de mirar el cèntim ja s’atreveixen a permetre’s algun capritx, sinó també en les contractacions.

Segons Randstad, per a aquesta campanya de rebaixes s’han contractat 10.400 persones a Catalunya entre el petit comerç i les grans superfícies, un 15,7% més que l’any passat, tot i que prop de la meitat d’aquests contractes són una prolongació de la campanya de Nadal.