Música, teatre i cultura catalana inunden aquests dies religiosos

Setmana Santa és una època ideal per fer un viatge i aprofitar per conèixer noves ciutats i desconnectar de la rutina. A més, si cerques bé i amb antelació és possible trobar activitats culturals que t’enriqueixen com a ésser humà. Visitar Barcelona és un dels millors llocs per viatjar en aquesta època, amb diversos espectacles i on la primavera ja es respira en l’ambient.

Encara que es tracti d’una festivitat d’origen cristià, la veritat, és que a la capital catalana trobaràs una gran quantitat d’activitats per dur a terme. Així mateix, descobriràs les delicioses “mones de Pasqua” i la resta de gastronomia pròpia d’aquesta època. Però en aquest article t’expliquem amb més detall de com gaudir de la Setmana Santa cultural 2016 a Barcelona.

Processons Urbanes

Processó Badalona/TWITTER | Diari Català
Foto: Processó Badalona/TWITTER

Entre les processons del Dijous Sant, destaca la del Silenci de Badalona, que ja estava documentada al segle XVII. El nom té la seva raó de ser perquè els participants i espectadors guarden el més absolut silenci mentre la processó transcorre pels carrers medievals del barri de Dalt.

‘Ben Hur’ a la Sala Phenomena

Ben-Hur/TWITTER | Diari Català
Foto: Ben-Hur/TWITTER

Hollywood ha anunciat una nova adaptació de ‘Ben-Hur‘ protagonitzada per Jack Huston i la sala de cinema Phenomena (Sant Antoni Maria Claret, 168) aprofita l’ocasió per projectar el Divendres Sant el clàssic de William Wyler amb un cartell encapçalat per Charlton Heston, en el seu paper de Judá Ben-Hur, pel qual va ser premiat amb l’Oscar al millor actor.

Hamlet a Gràcia

Hamlet/TWITTER | Diari Català
Foto: Hamlet/TWITTER

Pol López protagonitza fins al 17 d’abril en el Lliure de Gràcia ( Montseny, 47) una nova versió de ‘Hamlet’, de William Shakespeare, dirigida per Pau Carrió. L’entrada són 22 euros, encara que hi ha promocions amb descomptes.

Llet Festival

Leche Festival/FACEBOOK | Diari Català
Foto: Leche Festival/FACEBOOK

Una vegada més ‘La Llet Festival’ reuneix als millors DJ musicals del panorama amb un cartell immens aquest Diumenge de Resurrecció. Taito Tikaro, Lydia Sanz, André Vicenzzo, Flavio Esbarzer, Lenz Garcia, Jordi Lights & Takers i molts més artistes encara per confirmar.

Vivaldi al Palau de la Música

 Las cuatro estaciones/TWITTER | Diari Català
Foto: Las cuatro estaciones/TWITTER

Dins de la vasta producció compositiva d’Antonio Vivaldi, “Les quatre estacions” és la seva obra més famosa i difosa. Aquest diumenge, al Palau de la Música Catalana, els assistents podrán gaudir de les quatre partitures que la integren (“La primavera”, “L’estiu”, “La tardor” i “L’hivern”) formen part d’un conjunt de dotze concerts per a violí i orquestra estrenats en Amsterdam en 1725.

Exposicions al CaixaForum i Tàpies

Pintura Van Gogh/TWITTER | Diari Català
Foto: Pintura Van Gogh/TWITTER

A Barcelona, durant aquests diez de Setmana Santa també hi ha art: destacar l’oportunitat única de contemplar les grans obres mestres de la Phillips Collection, que estranyes vegades surt de Washington, en l’exposició ‘Impressionistes i moderns’ de Caixaforum a Barcelona amb obres de Manet, Van Gogh i Degás. Per la seva banda, la Fundació Antoni Tapiés acull ‘Documents d’acció’. Col·leccions de Denney i Cordier, mostra que proposa la relectura dels objectes artístics com a signes d’una acció passada que l’espectador no ha pogut observar.