Quick charge: així pots carregar tu mòbil en molt pocs minuts

  0
  Quick charge: així pots carregar tu mòbil en molt pocs minuts

  Quick charge: així pots carregar tu mòbil en molt pocs minuts

  Potser el teu mòbil és dels que poden carregar-se en minuts i no ho saps

  És una de les (frívoles) tortures de l’època en la qual ens ha tocat viure: la durada de la bateria del nostre mòbil.

  Perquè, quant dura una bateria estàndard? Amb sort, què, 24 hores? I això si no estàs molt enganxat i tens una wifi a prop. Per poc que estiguis mínimament enganxat i sempre tiris de 3G… què pot durar-te, 12 hores?

  Per això fa temps que perllongar la vida de les bateries és una de les majors obsessions dels fabricants (i est és un clar exemple).

  Una de les tendències del moment és ‘quick charge‘, una sèrie de desenvolupaments dirigits a poder disposar de diverses hores de bateria després de molt pocs minuts de càrrega del telèfon mòbil.

  La companyia que més obstinació ha posat en això és Qualcomm, que ha desenvolupat una tecnologia per poder carregar el teu mòbil en molt pocs minuts i que promet revolucionar per complet (i més ràpid que trigui) la forma en què nostra bateria gestiona la seva autonomia

  Què necessites?

  Si vols aspirar a carregar de manera ultrarrápida tu mòbil, bàsicament necessites dues coses. En primer lloc, un carregador que subministri la suficient energia perquè el teu mòbil pugui rebre l’embranzida que necessita per viure diverses hores després d’haver estat carregat amb prou feines uns pocs minuts.

  En segon lloc, evidentment, un telèfon que s’adapti a aquest tipus de tecnologia. Perquè no, no tots els smartphones que coneixes valen. Encara que, per poc que tinguis un telèfon mitjanament recent, és possible que tinguis un de vàlid i no ho sàpigues.

  Si les ganes per carregar el teu mòbil ja t’estan fent perdre els nervis, deixa de salivar i agafa paper i llapis per apuntar. Entre els mòbils adaptats a aquesta tecnologia es troben alguns tan famosos i coneguts com el Google Nexus 6, Samsung Galaxy S6, el Samsung Galaxy S6 Edge, el Sony Xperia Z2, Z3 i Z4, el Xiaomi El meu 3 i El meu4, el LG G4 o el Yota Phone 2.

  Si la teva terminal no es troba entre els abans esmentats, no et preocupis, no està tot perdut: hi ha bastants més. Pots consultar-los en aquesta llista difosa per la mateixa Qualcomm, que també ofereix una sucosa llista dels accessoris que pots usar perquè el teu mòbil es carregui abans que cap altre.

  Ara bé, si creus que aquesta va a ser la solució definitiva perquè carreguis el teu mòbil diàriament… doncs sent, tampoc et fluixegis, perquè carregar el teu mòbil en tan pocs minuts pot suposar un dany per al teu telèfon.

  De fet, la qual cosa aquesta tecnologia fa és insuflar un significatiu percentatge de bateria perquè puguis sobreviure unes 4-5 hores extra. És a dir, que en tan pocs minuts no et va a carregar la bateria al 100%, ja que, a la llarga, això acabaria danyant els components del teu telèfon. Però servirà per afegir-li dos dígits percentuals per poder allargar la vida de la teva bateria durant hores.