QuickTime, una amenaça per a ordinadors Windows

QuickTime és un framework multimèdia estàndard desenvolupat per Apple que consisteix en un conjunt de biblioteques i un reproductor multimèdia (QuickTime Player).

Des de Trend Micro, asseguren que QuickTime per a Windows presenta errors de seguretat que permetrien atacar qualsevol ordinador, la solució que recomanen és desinstal·lar immediatament aquest programa.

Trend Micro ha realitzat una anàlisi del software d’Apple per a Windows a través del seu programa de seguretat Zero Day Initiative, en aquesta prova, han descobert dues greus vulnerabilitats en ell.

QuickTime

Les vulnerabilitats en QuickTime podrien ser aprofitades per atacar ordinadors Windows de forma remota en accedir a webs malicioses, o simplement en accedir a un arxiu infectat.

Aquest fet podria resoldre’s llançant una actualització de seguretat, però és aquí on es presenta el principal inconvenient, Apple ha deixat de donar suport a QuickTime per a Windows, de manera que aquesta actualització no arribarà mai.

Des de TrendMicro asseguren que aquestes vulnerabilitats encara no han estat aprofitades, també afirmen que això no afecta la versió per a Mac OS X.

La solució, desinstal·lar-ho immediatament

Apple ha deixat de banda el suport de QuickTime per a Windows, de fet, mai va arribar a donar suport de compatibilitat oficial per a Windows 8, 8.1 i 10. Davant d’aquesta situació, la solució és clara: desinstal·lar immediatament el programa per evitar futurs problemes de seguretat.

Apple detalla els passos per poder eliminar-lo de Windows de manera completa i eficaç al seu web.