Amb Carles Puigdemont com a més que probable president de la Generalitat, què ens espera els propers dies?

 

Després que aquest dissabte a la tarda Artur Mas designés com candidat a la presidència a Carles Puigdemont, les properes hores s’avançaran els esdeveniments per a que l’actual alcalde de Girona sigui nomenat oficialment president de la Generalitat i es conformi el govern català aquesta legislatura.

Diumenge 10

Aquest diumenge la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, convoca els grups parlamentaris a una sessió d’investidura a les 17 hores. En aquesta sessió, el primer a intervenir, sense límit de temps, és el candidat a la presidència, Carles Puigdemont. Després del seu discurs, cada grup parlamentari té dret a una intervenció de 30 minuts.

Quan aquestes intervencions acabin, al voltant de les nou de la nit, Puigdemont serà, amb tota seguretat, investit com al 130è president de la Generalitat.

Dilluns 11

Amb Puigdemont nomenat ja com a president, dilluns és el dia en que la presidenta del Parlament comunicarà al Rei d’Espanya, Felip VI, aquesta designació.

Per altra banda, fora de l’agenda oficial, de ben segur dilluns serà un dia de feina pel nou president, que haurà de confeccionar el que serà el seu govern. Com Oriol Junqueras va expressar a TV3 dissabte a la nit, “Puigdemont no ha participat a les negociacions, per tant cal parlar qui farà què”.

Dimarts 12

Aquest dia Puigdemont prendrà oficialment possessió del càrrec. Serà nomenat president de la Generalitat i continuaran les converses per a la designació dels diferents càrrecs i conselleries del nou govern català.

Dimecres 13

És el dia on els diferents consellers, ja designats pel president, han de prendre possessió dels seus càrrecs. A partir d’aquest dimecres, i després de més de tres mesos de bloqueig institucional, Catalunya tindrà un govern que començarà a treballar més enllà del govern en funcions que des d’abans del 27S ha exercit les funcions pròpies.

Compartir
Article anteriorUn estudi de Pornhub mostra les consoles més utilitzades per accedir al seu portal
Article següentVan defraudar 1 milió d’euros clonant targetes de crèdit
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]