Quintana lidera la Volta després de la quarta etapa

0
4a etapa: Quintana, lider de la Volta a Catalunya - Diari Catala
Quintana és el nou líder de la general seguit per Alberto Contador | FOTO: Europa Press

El ciclista colombià Nairo Quintana lidera la Volta a Catalunya després de la quarta etapa, on el belga Thomas de Gendt ha guanyat en l’ascens a Port Ainé

El ciclista belga Thomas de Gendt es va proclamar aquest dijous vencedor de ‘l’etapa reina’ de la Volta a Catalunya, amb un recorregut de 172,2 quilometres i disputada entre Bagà i l’estació d’esquí de Port Ainé, en una jornada que va tenir com a protagonista a Nairo Quintana. El colombià és el nou líder de la cursa després d’aprofitar un mal dia de Daniel Martin i de sortir guanyador d’un bon duel amb Alberto Contador.

De Gendt va saber aprofitar a la perfecció el marge que va aconseguir l’escapada per a coronar-se vencedor de la quarta etapa de la Volta a Catalunya. Tot i que va ser l’holandès Pieter Weening el primer a atacar, va pagar car el seu esforç i va veure com el belga el superava a falta de dos quilometres per a la meta. A 1:08 va aparèixer Nairo Quintana, el millor dels favorits, seguit per Richie Porte i Alberto Contador (a 1:23) i per Tejay Van Garderen i el propi Weening (1:36).

El colombià lidera el certamen després de deixar enrere als seus rivals en un final de cursa que va obrir un atac de Van Garderen. Davant dels problemes de Daniel Martin, el nord-americà va ser el primer a intentar-ho, quedant relegat amb l’arribada de Contador i Quintana. Els dos ciclistes van disputar-se mallot verd-i-blanc, que finalment es va endur Nairo després d’una arrencada definitiva.

El de Cómbita encapçala la classificació de la Volta a Catalunya, amb un marge de 8 segons sobre el madrileny, mentre que Porte tanca el podi a 17. A 24 ha quedat relegat el fins ara lider, Daniel Martin, seguit de Van Garderen a 27. En la seva primera prova de l’any, Chris Froome ocupa la vuitena posició a 46 segons.