“Quota sí, cuponàs no”, diu Miquel Iceta (PSC) sobre el concert basc

0
El secretari general del PSC, Miquel Iceta, a la seu dels socialistes | Foto: Europa Press
El secretari general del PSC, Miquel Iceta, a la seu dels socialistes | Foto: Europa Press
El secretari general del PSC, Miquel Iceta, a la seu dels socialistes | Foto: Europa Press

 

Per Iceta, la prioritat és revisar el sistema de finançament general

EP / El líder del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest dijous el manteniment del concert basc, però ha advocat per “modular” el seu càlcul, ja que considera que dóna rendiments molt diferents al règim de finançament general.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, ha exposat que el problema no és el concert sinó el càlcul de la quota, i ha explicat que ell ja ho va resumir en un article en els anys noranta: “Quota sí, cuponàs no”.

Tot i això, el socialista ha destacat que ara la prioritat ha de ser revisar el sistema de finançament general, i tem que s’estigui utilitzant el debat sobre el concert basc per “bloquejar” qualsevol canvi.

“Arreglem el que no funciona”, ha sentenciat el socialista sobre el règim de finançament general, i ha conclòs que qualsevol canvi del sistema basc ha de fer-se des de la negociació i no per imposició.

Investidura

Sobre la situació de Catalunya, Iceta ha assegurat que ningú de Junts pel Sí l’ha trucat per buscar el suport del PSC en la investidura de Mas, i ha precisat que només ha tingut una conversa amb Romeva que va ser de “cortesia” i no es va abordar el tema.

Ha reiterat que, tot i que el truquin, el PSC en cap cas pot donar suport a la investidura de Mas si Junts pel Sí “manté la seva aposta per la independència”, i ha insistit que la solució passa per una reforma de la Constitució.

El socialista ha dit que el PSC va quedar “molt menyspreat” el 2010, després d’investir Mas president amb la seva abstenció, perquè al cap de poc temps el president català va pactar amb el PP perquè li garantia estabilitat parlamentària.