Radeon Dual Fiji d’AMD, cada vegada més a prop

  0
  Radeon “Dual Fiji” d'AMD, cada vegada més a prop

  Radeon “Dual Fiji” d'AMD, cada vegada més a prop

  Es filtren possibles evidències de l’AMD Radeon Dual Fiji

  AMD ja va mostrar breument la seva propera targeta gràfica de doble GPU durant la seva presentació en l’I3, i des de llavors molt poca informació ha sortit a la llum sobre aquest tema. No obstant això, i com ja és costum, s’ha “interceptat” un albarà d’enviament d’AMD des de Canadà cap al seu centre de recerca en l’Índia que conté una GPU “Fiji Gemini”, sent “Gemini” el nom que AMD sempre ha utilitzat pels seus GPUs duals.

  Radeon “Dual Fiji” d'AMD, cada vegada més a prop

  L’origen de l’enviament és la caserna general que AMD té a Canadà, l’antiga seu de ATI, mentre que la destinació és l’Índia, on AMD té (igual que NVIDIA) el seu centre de recerca i desenvolupament, per la qual cosa sembla evident que aquest enviament és amb intenció que la targeta gràfica entri en fase de proves. Això significa que si tot va bé, tindrem al mercat l’AMD Dual GPU Fiji dins d’aproximadament sis mesos.

  Analitzant l’albarà veiem que es diu “Fiji Gemini”, i com hem explicat fa un moment, Gemini és el nom que fins avui AMD sempre ha utilitzat pels seus GPU duals. A més, si tenim en compte que en el mateix albarà s’esmenta que porta dissipador Cooler Master (encara que posa “Coller Master”), ens deixa entreveure que aquesta gràfica dual d’AMD comptarà amb un dissipador semblat al de l’AMD Radeon R9 Fury X, encara que lògicament amb dos blocs de GPU, un per a cada xip Fiji.

  Radeon “Dual Fiji” d'AMD, cada vegada més a prop

  Les fotos que porten temps publicades a la xarxa (de la presentació de la mateixa AMD en l’I3) ens indiquen que faran falta dos connectors PCIExpress de 8 pines, la qual cosa significa que la gràfica tindrà un TDP de 375 watts. No obstant això, la qual cosa ens van ensenyar era una mostra d’enginyeria i per tant el producte final podria ser bastant diferent.

  Com sempre el temps ho dirà, però que per fi tinguem un indici d’aquesta propera gràfica Dual GPU d’AMD és una molt bona notícia, ja que estava començant a resultar estrany no tenir cap notícia des que va ser anunciada en l’I3. Segurament, com indicàvem abans, estiguem davant un període d’espera d’uns 6 mesos per veure-la al mercat.