Rafael Nadal, Comte de Godo - Diari Catala
El manacorí ha igualat Guillermo Vilas amb 49 trofeus sobre terra batuda | FOTO: Barcelona Open Banc Sabadell

Rafa Nadal supera Kei Nishikori en una gran final i es proclama campió del Barcelona Open Banc Sabadell per novena vegada en la seva carrera

El Real Club de Tenis Barcelona esperava una final a l’alçada de dos grans jugadors i Rafa Nadal i Kei Nishikori no han decebut en el que ha estat un enfrontament vibrant. En un partit de màxima igualtat amb punts de videoteca, llargs intercanvis i nombroses amenaces sobre el servei ha ressorgit el que fóra número u del món, que ha certificat el seu novè títol al Barcelona Open Banc Sabadell (6-4, 7-5). El de Manacor, que ja va guanyar el Masters 1000 de Montecarlo, comença la temporada de terra batuda de la millor manera, amb l’objectiu a l’horitzó de tornar a coronar-se en un altre dels seus territoris, el Gran Slam de Roland Garros.

Després d’un inici una mica fred el balear ha anat creixent sobre la pista, sabent patir contra un adversari que era el seu viu reflex. Ambdós s’havien aprés la lliçó, jugar agressiu i pressionar el segon servei del rival, i amb aquesta consigna han estat habituals els intercanvis de breaks. Una bona mostra de la igualtat que ha dominat el xoc és que només hi ha hagut dos jocs en blanc i tres a 15 en una batalla on cap dels dos volia cedir un centímetre.

I entre sacades inacabables i jugades brillant a la resta ha aparegut l’ambició de Rafa Nadal, que ha sabut aprofitar la seva agressivitat per obtenir el premi en el moment just, esfondrant la paciència i el tennis d’un digníssim Kei Nishikori. El de Shimane ha perdonat a l’espanyol, en ocasions per les seves pròpies errades i en ocasions perquè el manacorí és implacable. I és que el japonès és dues vegades campió del torneig Comte de Godó, però el manacorí ja ho és nou.