Rajoy accepta l’encàrrec del Rei de buscar suports per la investidura

0
Mariano Rajoy Rei
Mariano Rajoy a La Zarzuela amb el Rei Felip VI | Foto: Europa Press

El president en funcions demana “un temps raonable” per reunir-se amb els diferents partits per trobar un acord en el que considera “un problema polític”

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha anunciat aquesta tarda en roda de premsa que ha acceptat l’encàrrec del Rei Felip VI per intentar aconseguir suports per sotmetre’s a la investidura per intentar ser elegit cap de l’Executiu. Això no és garantia, com el propi Rajoy li ha confirmat als periodistes al finalitzar la reunió amb el monarca, que si no troba els suports es presenti igualment a la investidura. “No vull adelantar aconteixements”, ha respós Mariano Rajoy quan se li ha preguntat per aquesta qüestió.

El president en funcions, doncs, es marca com a objectiu convèncer a Ciutadans i PSOE -sense descartar la resta de forces- per tenir el seu suport davant el possible debat d’investidura. “Coincidim en els temes més trascendentals”, ha assenyalat Rajoy, que considera “una qüestió política” més que diferències insalvables, especialment amb Rivera i Sánchez.

Malgrat no ha aclarit què significa el “temps raonable” que ha demanat per negociar, ha avançat que no vol allagar-se molt en el temps i que ha de ser un temps suficient per poder arribar a temps a l’aprovació del Pressupost. Segons els primers anàlisis, aquest supòsit implica que la votació d’investidura hauria de celebrar-se, com a màxim, a finals d’agost.

 

Compartir
Article anteriorLa firma d’hipoteques suma 24 mesos d’ascensos
Article següentCiutadans exigeix Rajoy que aclareixi aviat si anirà a la investidura
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]