Rajoy accepta reunir-se dimecres amb Pedro Sánchez

0
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez a l'entrada de la Moncloa aquest matí. Foto: Europa Press
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez a l'entrada de la Moncloa aquest matí. Foto: Europa Press

El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha acceptat reunir-se amb Pedro Sánchez aquest dimecres per parlar de la investidura

El Secretari General del PSOE, Pedo Sánchez, ha començat la setmana anunciant el programa per negociar tant amb l’esquerra com amb la dreta, a més de proposar a Mariano Rajoy una reunió per parlar de la investidura aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Aquesta proposta la va fer ahir, i fins fa una estona Moncloa no havia comunicat cap decisió. Finalment, el ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, ha comunicat que Mariano Rajoy accepta reunir-se amb el candidat a la presidència.

Segons ha afirmat Alonso, el Partit Popular porta “intentant parlar des del primer dia” amb el Secretari General del PSOE, tot i que des de la reunió celebrada deprés de les eleccions no havien tornat a parlar. El ministre en funcions ha recordat que el PP segueix oferint al PSOE “un gran acord” per sumar forces i constituir un govern per evitar unes noves eleccions.

Pedro Sánchez ha afirmat aquest matí en una entrevista a RNE que des de Moncloa no donaven resposta i que no enviaran el programa a Rajoy i els seus perquè “la filosofia és fer-ho amb aquells partits dels quals esperem suport, tampoc ho farem amb ERC o Democràcia i Llibertat”. Tot i que des del PP no han donat més detalls sobre la reunió, Sánchez ha remarcat que el millor seria fer-la al Congrés.