Rajoy anuncia que les eleccions generals seran el 20 de desembre

0
Volen la màxima transparència possible d’Airbus
Mariano Rajoy
Volen la màxima transparència possible d’Airbus
Mariano Rajoy

Les eleccions espanyoles per Nadal

EP/Redacció. El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que les eleccions generals se celebraran el pròxim 20 de desembre.  En declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, el cap de l’Executiu ha explicat que amb la data escollida el Parlament haurà de quedar constituït el 14 de gener del pròxim any.

Rajoy havia assenyalat anteriorment que estudiava el 13 i el 20 de desembre com a possibles dates per fer els comicis generals.

Amb el dia escollit, segons el president, tindrà “una mica més de marge”, fins al 14 de gener, per constituir el Parlament.

[quote]  “Tenim fins al 14 de gener i, per tant, podem aprovar els Pressupostos, després fer les eleccions i tenir un marge per a, ja després de les festes, constituir el Parlament”, ha concretat.[/quote]

Veu menys risc de declaració d’independència

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha considerat que després dels resultats de les eleccions catalanes hi ha un risc més baix que hi hagi una declaració unilateral d’independència, i s’ha mostrat disposat a parlar amb l’actual president de la Generalitat, Artur Mas, si aquest es posa en contacte amb ell.

[quote]”Si el president Mas em truca, caldrà esperar a veure qui és elegit president de la Generalitat, jo per descomptat parlaré amb ell”, ha afirmat en una entrevista en Antena 3 recollida per Europa Press, en què ha recordat que sempre que Mas ha volgut parlar amb ell, ho ha fet.[/quote]

Després de ser preguntat si abonarà una declaració de suspensió del president de la Generalitat si així ho acorden els tribunals, ha respost afirmativament ja que, segons ha explicat, l’executiu ha d'”acatar” les decisions judicials; tot i així, ha expressat la seva confiança en no arribar a aquest extrem i ha apostat pel diàleg dins de la llei.