Rajoy ataca a Puigdemont i a la CUP pel fracàs dels Pressupostos

0
Mariano Rajoy carles puigdemont
Mariano Rajoy i Carles Puigdemont, a la porta de La Moncloa | Foto: Europa Press

Mariano Rajoy ha criticat que Puigdemont hagi fet pactes amb “radicals i extremistes poc seriosos”, ja que mai comporta “res bo” per ningú

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha culpat al “president” català, Carles Puigdemont, i a la CUP del fracàs dels Pressupostos. “Portem tres o quatre anys repetint les eleccions a Catalunya per tal que al final no hi hagi Pressupostos, i estem a meitat de l’any 2016”.

Rajoy ha aprofitat per criticar els pactes amb “radicals i extremistes”. “Ara diu el senyor Puigdemont que no sabia com eren aquests senyors. Doncs uns radicals i uns extremistes”, ha comentat. I va matisar: “Fer-se el simpàtic amb aquest tipus de gent i amb qualsevol extremista mai comporta res bo ni pel país ni per la gent”.

A més, en l’entrevista a Telecinco ha mencionat que “quan un pacta una cosa, s’ha de complir” i si no és perquè són “poc seriosos”.  Per a ell, el què vol fer la CUP és “un disbarat”. “Pot ser que allò que ells volen fer es pogués fer fa segles, quan els problemes es resolien a “mastegots”, però per sort vivim en una democràcia i en un estat de dret”, ha conclòs.

Així que ha carregat contra la CUP per no complir els acords, però també ha aprofitat per llançar indirectes en l’inici de la campanya, ja que amb aquestes declaracions també vol causar por per la posició de Podemos. Per tant, per a Rajoy, la situació catalana és un avís del que podria passar a Espanya.