Rajoy avança a aquest mes la rebaixa de l’IRPF per 2016

0
Així l'afecta la reforma de l'IRPF segons la seva renda

Així l'afecta la reforma de l'IRPF segons la seva renda

Així l’afecta la reforma de l’IRPF segons la seva renda

La mesura del Govern, aplicada mesos abans de les eleccions, suposarà una injecció en la butxaca dels ciutadans d’1.500 milions d’euros

Com queda el nou IRPF

El president del Govern ha anunciat aquest dijous que avançarà la rebaixa de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) prevista pel 2016 a aquest mes de juliol. La mesura, anunciada a mesos de les eleccions generals, té efecte des d’ahir i suposarà una injecció en la butxaca dels ciutadans d’1.500 milions d’euros, segons ha avançat el cap de l’Executiu en un acte aquest matí. Amb aquesta decisió, Rajoy acabarà la legislatura amb l’impost de la renda més baix que quan la va començar a la fi de 2011.

L’Executiu havia dissenyat una reforma fiscal perquè entrés en vigor en dues fases. Una primera rebaixa de l’impost sobre l’IRPF entraria en vigor en 2015 i una altra fase s’engegaria en 2016. Però ara el Govern ha optat per avançar l’aplicació sis mesos i des d’ahir ja està activa la nova escala de gravàmens. Rajoy ha justificat la decisió per la millor evolució dels ingressos tributaris i de l’economia en general.

La reforma prevista per 2016, avançada a juliol de 2015

Així l'afecta la reforma de l'IRPF segons la seva renda

El president també va avançar una rebaixa de la retenció per als professionals. L’Executiu havia baixat la retenció del 21% al 19% aquest any. I havia deixat per a l’any que ve una rebaixa addicional fins al 18% de les retencions que paguen els professionals. A més, va establir un règim especial per a aquells que guanyessin menys de 15.000 euros a l’any amb una retenció del 15%. Ara el president anuncia que estén aquest règim especial a tots els professionals.

“Seguirem governant fins a l’últim dia de la legislatura. I avui estic en condicions d’avançar-los algunes de les mesures que aprovarem aquest mateix mes al mateix temps que s’acaben d’elaborar els Pressupostos Generals de l’Estat. El Govern procedirà a avançar a l’1 de juliol d’aquest any, al dia d’ahir, la rebaixa de l’IRPF que estava previst per al pròxim 1 de gener de 2016″, ha dit Rajoy.

El Govern creu que l’economia creixerà el 3,3% aquest any i el 3% en 2016. Mariano Rajoy ha anunciat també aquest matí les noves previsions que maneja l’Executiu, superiors a les fixades fins ara, del 2,9% per a tots dos anys. “L’Espanya d’avui i la de 2011 no tenen gens que veure. Aquest és el canvi que volien els espanyols i que reconeixen els nostres veïns europeus”, ha assenyalat.

El president ha avançat les estimacions econòmiques del Govern aquest matí en un acte organitzat pel diari Expansió a Madrid, en el Cercle de Belles arts. “Aquest any es complirà amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària amb les autoritats europees”, ha indicat Rajoy. “Creixem perquè produïm i exportem, a diferència del que ocorria abans, quan ens endeutàvem per comprar el que produïen uns altres”, ha valorat.

El Govern eleva la previsió de creixement al 3,3% aquest any i el 3% en 2016

Amb aquestes previsions de creixement del PIB és amb les quals el Govern elaborarà el sostre de despesa per 2016 i és l’instrument a partir del que elabora els pressupostos. L’Executiu barreja avançar la presentació de pressupostos, que tradicionalment es realitza a la fi de setembre, i és possible que els faci públics a la fi d’aquest mes o principis del proper. Rajoy ha garantit avui que presentarà els pressupostos abans de la fi de la legislatura.

“A partir de l’any que ve el dèficit públic estarà per sota del 3% i reduirem l’elevat deute”, ha assegurat. Les noves previsions del Govern estan en línia amb les d’alguns serveis d’estudis, que en els últims mesos ja havien anat elevant les projeccions per aquest any i el proper.
Mariano Rajoy ha aprofitat el seu acte aquest matí per comentar la situació de Grècia. “Estarà Grècia en la

Unió Europea? Espero que sí. Però, de la mateixa manera que els dic això, dic que aquesta decisió està en mans dels ciutadans grecs”, ha assegurat.

El president també ha deixat clar que presentarà i aprovarà els Pressupostos Generals de l’Estat abans del tancament de la legislatura. D’aquesta forma, el Ministeri d’Hisenda haurà de presentar el projecte de pressupostos durant les pròximes setmanes perquè li doni temps a tramitar-ho.