Rajoy citat a declarar com a testimoni en la trama Gurtel

0

El president del Govern espanyol i del Partit Popular, Mariano Rajoy, està disposat a col·laborar amb la Justícia i respecta les decisions judicials, segons han informat fonts de Moncloa després que hagi estat citat a declarar com a testimoni en el judici de Gürtel.

En concret, el tribunal que jutja la primera època de la trama Gürtel (1999-2005) ha acceptat citar a declarar en qualitat de testimoni Rajoy perquè certifiqui si va existir una caixa B en el PP durant la seva etapa de secretari general i com a director en diverses campanyes electorals que s’investiguen en aquesta causa.

Aquesta petició ha prosperat -a la tercera- a instàncies de l’acusació popular que exerceix l’Associació d’Advocats Demòcrates per Europa (ADADE). Però s’ha adoptat malgrat la posició contrària tant de la Fiscalia com de l’advocat de l’Estat, l’advocat del PP i diversos lletrats de la defensa.

Fonts de Moncloa han indicat a Europa Press que “sempre” respecten les decisions judicials i “mai” les comenten. A més, han assenyalat que “sempre” han estat disposats a col·laborar amb la Justícia, “com no pot ser d’una altra manera”.

Les mateixes fonts de l’Executiu no han precisat en aquest moment com podria ser aquesta declaració com a testimoni de Mariano Rajoy en el ‘cas Gürtel’ i si podria fer-la per escrit des del seu despatx.