Rajoy compareix el 6 d’abril al Congrés per respondre sobre l’acord de refugiats

0
Mariano Rajoy al congrés - Diari Català
Mariano Rajoy al congrés - Diari Català

Mariano Rajoy decideix comparèixer després que tota l’oposició ho hagués demanat des de fa setmanes

 

El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, compareixerà el dimecres 6 d’abril davant del Ple del Congrés per informar de l’última Cimera Europea, en què s’ha aprovat l’acord amb Turquia sobre els refugiats procedents de l’Iraq i Síria, segons ha confirmat la Junta de Portaveus de la Cambra, que no preveu una sessió de control als ministres fins la setmana següent.

La compareixença del cap del Govern central era reclamada per tots els grups de l’oposició i aquest dilluns l’executiu va decidir demanar-la per pròpia voluntat. El debat d’aquest assumpte ocuparà tot el matí de dimecres dia 6, segons ha explicat el president de la Cambra, Patxi López.

El que no hi haurà aquest dia serà sessió de control als membres del Govern espanyol, ja que els grups parlamentaris encara no han acordat un repartiment de les quotes de preguntes als ministres. D’aquesta manera, tot s’ajorna fins dimecres de la setmana següent, dia 13, tot i que el Govern espanyol continua insistint que no se sotmetrà al control parlamentari de l’actual Cambra.

Pel que fa a l’escrit de l’oposició que posa en marxa el procediment per denunciar al Tribunal Constitucional aquesta negativa del Govern del PP, es debatrà i votarà després de la compareixença del president del Govern espanyol, programada per al dia 6.