Rajoy considera un “error enorme” no abaixar impostos

0
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | Foto: Europa Press

El president espanyol en funcions considera que si bé els impostos es van apujar per evitar la fallida, ara és moment de compensar els ciutadans

El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha sostingut aquest dijous a Burgos que seria un “error enorme” no abaixar els impostos i fer marxa enrere a les reformes impulsades els últims anys.

Rajoy, que ha participat al Museu de l’Evolució Humana (MEH) en una xerrada col·loqui organitzada pel Diario de Burgos i Popular, ha reiterat que seria un error no abaixar els impostos perquè, tal com ha remarcat, es van haver d’apujar per evitar la fallida.

També ha assenyalat que Espanya ha de seguir pel camí de la reducció del dèficit públic, mantenir les reformes, perquè, si no és així, s’enviaria un “missatge pèssim” als inversors i agents econòmics i socials.

Mariano Rajoy, que ha estat rebut a les portes del MEH amb esbroncades per un grup reduït d’integrants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, ha matisat que l’única manera que creixi l’economia espanyola i es generin nous llocs de treball és aprofundir en les reformes econòmiques. “És el gran canvi que s’ha produït, passar d’un país en fallida a una situació en què les dades són millors”, ha afegit.

Davant d’aquest escenari, ha insistit que només hi ha dues opcions, mantenir les polítiques econòmiques per impulsar el creixement sostingut d’Espanya i crear ocupació o fer marxa enrere i acabar amb els avenços obtinguts.

En aquesta conjuntura, el president del Govern espanyol en funcions ha recalcat que “les bones intencions no són suficients” perquè, segons la seva opinió, es necessita voluntat i capacitat per atendre les necessitats dels espanyols.

 

Compartir
Article anteriorEl Barça oficialitza l’adéu de Dani Alves
Article següentLa Fiscalia demana cinc anys i dos mesos per a Oriol Pujol
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]