Rajoy diu que l’Estat “no té res a veure”

0
Rajoy: “les eleccions del 27S no són plebiscitàries”
Mariano Rajoy

Mariano Rajoy, comenta que no va sortir abans la informació per no entorpir les eleccions

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat rotund aquest dimecres que el seu Executiu “no té res a veure” amb la imputació del president de la Generalitat, Artur Mas, per la consulta alternativa que va convocar el passat 9 de novembre.

Després de defensar la separació de poders, ha demanat a “tots” respectar i acatar les decisions judicials.

Després de contestar a les preguntes de control de l’oposició al Congrés, Rajoy ha dit que volia fer “aquest aclariment” que, “en condicions normals”, no requeriria “un pronunciament públic” per part seva o per part d’algun membre del Govern espanyol.

[quote]”És fals i a més profundament injust atribuir aquest tipus de decisió al Govern espanyol”, ha assegurat, per ressaltar que l’Estat “no té res a veure” amb les decisions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).[/quote]

SEPARACIÓ DE PODERS

En aquest sentit, ha assenyalat que el TSJC ha decidit citar Artur Mas “per les raons que ells, si volen, poden donar a conèixer a l’opinió pública”.

El president ha afirmat que el seu Executiu la única cosa que fa és “acatar” i “respectar” les decisions dels tribunals.

“I això hauríem de fer tots”, ha emfatitzat, per afegir que Mas haurà de “comparèixer i explicar” el que li preguntin els jutges com han fet dirigents de “totes les forces polítiques” quan han estat citat pels tribunals.

Rajoy ha indicat que les decisions judicials s’han d’atribuir a qui les pren, “i no a altres persones diferents”, i ha reiterat que el Govern central “no ha pres cap decisió” sobre aquest assumpte.

“En una democràcia les decisions judicials es respecten, ens agradin o no ens agradin. Nosaltres sempre ho hem fet i esperem que els altres també ho facin”, ha conclòs.

[quote]”Però aquí hi ha separació de poders i l’Estat no té res a veure amb les decisions que pren el TSCJ”, ha asseverat.[/quote]