Rajoy escull Catalunya per presentar el programa electoral

0
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | Foto: Europa Press

El candidat del PP, Mariano Rajoy, presenta el programa electoral del partit aquest dissabte a Barcelona

El president del Govern en funcions i cap de llista del PP, Mariano Rajoy, estarà aquest dissabte a Barcelona per presentar les 20 propostes concretes del programa electoral del seu partit per al 26-J. Aquests punts són l’essència del programa i la presentació d’aquests l’acte més important de la precampanya.

El Partit Popular ha escollit Catalunya per fer aquest acte, tot i que entre les propostes clau no se’n troba cap referent específicament al territori. La vicesecretària d’Estudis i Programes, Andrea Levy ha destacat que no són necessàries mesures concretes cap a Catalunya, sinó “reformar les institucions” per beneficiar així a tothom.

Juntament amb Mariano Rajoy i Andrea Levy, estaran a les jornades la Secretària General del PP, Maria Dolores de Cospedal, el cap de llista per Barcelona, Jorge Fernández-Díaz i el coordinador general a Catalunya, Xavier García Albiol. Es farà una taula-debat que se centrarà en els punts del programa i en destacar les debilitats de la resta de partits, sobretot del PSOE.

Andrea Levy ja va opinar sobre els socialistes i el seu cap de llista, Pedro Sánchez, dient que no poden presentar un projecte per a Catalunya i Espanya sinó en tenen “al seu propi partit”. Segons la vicesecretària d’Estudis i Programes, l’únic que fa Sánchez es dedicar-se a crear invencions per quedar bé amb tothom.

A banda d’anar contra el PSOE, Levy també ha subratllat que les propostes del PP se centraran en la fiscalitat i “estímuls per a la conciliació laboral” com a part d’una reforma més general de l’Adminsitració pública que millorarà la qualitat de vida dels espanyols, “i també dels catalans”.

L’objectiu del Partit Popular en aquestes eleccions és recuperar el quasi un milió de vots que va perdre el passat 20-D. Entre aquests votants s’hi troba gent que va apostar per Ciutadans, però també d’altra que va decidir abstenir-se. Per això, la campanya se centrarà en aquests votants potencials.

L’estratègia de Mariano Rajoy en aquesta campanya i sobre Catalunya és la de “defendre la unitat d’Espanya, la igualtat de tots els espanyols i la sobirania nacional”, tal i com va remarcar en una entrevista a Televisió espanyola. També va apuntar que “creu que hem de parlar i que hi ha marge per a entendre’ns”.