Rajoy manté la incògnita sobre la seva investidura

0
Rajoy Rivera Moncloa
Salutació entre Mariano Rajoy i Albert Rivera abans de la seva reunió | Diari Català (foto: Europa Press)

El president espanyol en funcions considera “un primer pas” la reunió mantinguda aquest dimecres amb Albert Rivera

El president del PP, Mariano Rajoy, ha ofert a Ciutadans una “negociació lleial, oberta i sense límits” perquè considera que la seva aportació és “imprescindible” per a la governabilitat d’Espanya, però encara no dóna per fet que vagi a sotmetre’s a un debat d’investidura: “Hem fet un primer pas”, ha resumit, i ha advertit que el procés “no serà fàcil ni ràpid”.

En unes declaracions al Congrés després de reunir-se amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, Rajoy ha insistit que la seva prioritat és evitar unes terceres eleccions generals, que segons la seva opinió serien “una vergonya” per a Espanya, i creu que l’urgent és formar govern, no convocar un debat d’investidura fallit que només fos el pròleg d’una nova campanya electoral.

Rajoy ha reiterat que, sense cap tipus de compromís del PSOE, no hi haurà Govern central i es repetiran les eleccions, i al mateix temps opina que “sense el compromís de Ciutadans no hi haurà estabilitat per governar”. Això sí, com que el PSOE segueix en el ‘no’ i el partit taronja no passa de l’abstenció, el líder del PP rebutja avançar dates del seu debat d’investidura.

Així, ha ofert a Ciutadans una negociació “oberta i sense límits” i ha confirmat que començarà per parlar amb Rivera del sostre de despesa i dels Pressupostos del 2017, amb l’esperança que el partit taronja flexibilitzi la seva posició.

“Hem fet un primer pas i qualsevol caminada comença amb un primer pas. Això no serà fàcil ni ràpid -ha admès-. Però si jo no veiés cap possibilitat, no hauria acceptat l’encàrrec del Rei.”