Rajoy no descarta una “reflexió” si veu impossible ser investit

0
Rajoy rodalies
El president ha anunciat la inversió en un article que publica La Vanguardia| Diari Català (Foto: Europa Press)

El president en funcions reconeix la dificultat de ser investit president si el PSOE vota en contra tot i advertir que unes terceres eleccions serien un “disbarat”

El cap de l’Executiu central en funcions, Mariano Rajoy, ha admès aquest dimecres que podria no acudir a la sessió d’investidura si no té la “certesa total” que sortirà elegit president del Govern central en aquest debat. En aquest cas, ha dit que hauria de fer una “reflexió” amb els grups per donar “una sortida” a la situació, i ha avisat una vegada més que unes terceres eleccions serien un “disbarat”.

Així s’ha pronunciat en una roda de premsa al Congrés després de reunir-se durant una hora i quart amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, al qual ha lliurat personalment un document amb les seves propostes i objectius per a la legislatura. “És una proposta moderada i oberta al diàleg i als pactes com ho serà el Govern que n’hauria de néixer”, ha postil·lat.

Davant de les reiterades preguntes dels periodistes, el cap de l’Executiu ha afirmat que ell té “interès” a anar a la investidura, vol governar i té la “responsabilitat” d’intentar-ho. Això sí, ha insinuat que podria no presentar-se ara a la investidura si tingués “la seguretat” que és “impossible” ser elegit.

“Per tant, si tingués la certesa total que era impossible ser investit, jo obriria un període de reflexió amb la resta dels grups polítics per veure si tenen intenció de donar sortida a la situació”, ha manifestat Rajoy, que ha advertit que les altres forces polítiques també tenen la seva “responsabilitat”.