Rajoy ofereix “tota” la col·laboració espanyola a França

0
Mariano Rajoy Govern espanya
Mariano Rajoy, en una compareixença | Foto: Europa Press

Segons Rajoy, l’atemptat de Niça és una “amenaça global” que com a tal exigeix “una resposta global i integrada”

El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha ofert aquest dimecres a les autoritats franceses “tota” la col·laboració d’Espanya després del “brutal atemptat” de Niça per perseguir i castigar els terroristes i ha recalcat que una “amenaça global” exigeix “una resposta global i integrada”.

Avui sentim com a nostre l’immens dolor que afligeix els nostres veïns“, ha assegurat Rajoy en una breu declaració institucional al palau de la Moncloa, en què ha confirmat que aquest divendres es reunirà la Comissió de Seguiment del Pacte Antiterrorista i que les banderes onejaran a mitja asta fins a les 9 hores de dissabte.

El cap de l’executiu ha reiterat el seu “compromís lleial i sincer” amb França, un país “soci, aliat i amic” i ha subratllat que tindrà “tota la cooperació d’Espanya per detectar, perseguir i castigar els terroristes i als qui els donen suport i els emparen“. A més, ha expressat el seu “suport i alè” al president francès, François Hollande, que està fent front amb “enorme enteresa” a aquesta “ofensiva terrorista”.

Sabem que ningú està completament fora de perill de barbaritats fins fa poc inimaginables com la d’aquest dijous a la nit a Niça. Estem davant d’una amenaça global que exigeix dels demòcrates una resposta global i integrada. I Espanya que ha patit molt durament els cops del terrorisme està present i activa en aquesta resposta global”, ha dit.

 

Comissió seguiment del pacte antiterrorista

Després d’agrair la feina que realitzen tots els membres de les Forces de Seguretat de l’Estat i les Forces Armades, ha assenyalat que ja està reunida al Ministeri de l’Interior la taula de valoració de l’amenaça terrorista i a les 11.30 hores mantindrà també una reunió la Comissió de Seguiment del Pacte Antiterrorista.

A més, el president del Govern espanyol ha assegurat que ha parlat aquest matí amb el Rei, que està “puntualment informat” del que està succeint i ha recordat que la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha trucat a primera hora als líders de les principals forces polítiques per donar-los compte de la situació.

 

No hi ha constància de víctimes espanyoles ara com ara

Rajoy ha indicat que fins a aquest moment no hi ha constància de víctimes espanyoles i ha afegit que fins a les 9 hores de dissabte les banderes romandran a mitjana fins en senyal de dol. A més, s’ha convocat a les 12 hores un minut de silenci a totes les dependències oficials, ha afegit.

“Avui és una jornada de profund dolor per a tots aquells que respectem i estimem la vida i la llibertat. El nostre record està amb les víctimes, la nostra solidaritat, amb els nostres veïns atacats i la nostra determinació és mantenir la intensa col·laboració amb els nostres socis i aliats fins a eradicar definitivament aquesta bogeria criminal”, ha conclòs.