Rajoy pressiona a PSOE i C’s per seguir ser president

0
Mariano Rajoy Català
Mariano Rajoy ha donat suport als seus dos ministres | Diari Català (Foto: PP)

El president en funcions confia en que ni PSOE i C’s “voldran portar-nos a unes noves eleccions” i votaran per la llista més votada

El president del Govern espanyol en funcions i candidat del PP a la Moncloa, Mariano Rajoy, ha redoblat aquest dilluns la pressió sobre el PSOE i Ciutadans perquè li permetin governar en gran coalició o com la llista més votada: “Alguna cosa hauran de fer, no voldran portar-nos a unes noves eleccions.”

A més, ha afirmat que ell no és “cap obstacle” per a un pacte de governabilitat, sinó que ho són els qui no li van donar suport i, d’aquesta forma, han portat a unes noves eleccions que, a més, han permès a Podem situar-se com a segona força.

“Jo no sóc cap obstacle, l’obstacle van ser ells, jo vaig fer una proposta, van dir que no, van intentar fer-ne una altra i no va sortir res. Alguna cosa hauran de fer, no voldran portar-nos a unes terceres eleccions”, ha dit, en una entrevista en ‘Los Desayunos de TVE’.

Rajoy ha atacat així el PSOE per negar-se a participar en una gran coalició després del 20D i per no permetre al PP governar després d’haver estat la llista més votada, i de passada ha respost a Ciutadans, que va pactar amb el PSOE després del 20D malgrat no sumar escons suficients per governar i ara insisteix que no acordarà amb el PP per fer president Mariano Rajoy.

“Amb aquesta operació s’ha aconseguit col·locar a un partit radical i extremista com a segona força i afluixar el PSOE a la tercera posició”, ha prosseguit Rajoy, abans d’avisar que els socialistes hauran de donar explicacions per això, per les seves conseqüències “per a Espanya i per a ells mateixos”.

“Aquest va ser l’error que van cometre PSOE i Ciutadans”, ha recalcat, i ha afegit que si li diuen que no “hauran de plantejar una alternativa. Sobre si estaria disposat a fer un pas al costat, ha respost que la democràcia és “respectar la voluntat de la gent”.

En aquest context, ha insistit en el seu missatge de demanar que tot el vot moderat es concentri en el PP, “perquè el vot dividit és castigat en la legislació electoral”, mentre que “quan el vot es concentra hi ha una prima” i Podem, amb les seves aliances, ha aconseguit unir “comunistes i extremistes”.

Per això, preguntat si el preocupa que cap partit vulgui pactar amb ell, ha respost que això “són coses que es diuen”, però que ell se sent “bastant acompanyat per una majoria d’espanyols”, que això és millor que estar-ho per un dirigent polític, així que són els votants els que han de fer la “coalició”.