Rajoy: “Les relacions entre Aznar i jo són estupendes”

0
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy, en una conferència | Foto: Europa Press

El president en funcions evita valorar les darreres declaracions d’Aznar sobre el Govern espanyol

El cap de l’Executiu en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que les relacions entre ell i José María Aznar són “estupendes”, i ha evitat entrar a valorar les últimes declaracions de l’expresident del Govern espanyol o el fet que aquest estiu no se’ls vegi posant junts al campus FAES.

“Les relacions entre José María Aznar i jo són estupendes i no hi ha res més a dir”, ha respost lacònic després de ser preguntat en una conferència-col·loqui organitzada pel Diario de Burgos per què no estaran junts aquest estiu als cursos d’estiu de FAES i si el PP invitarà l’expresident a participar en la campanya electoral per a les generals.

Tot i això, a les files del PP i del Govern central admeten en privat que les relacions entre Aznar i Rajoy no es troben en el seu millor moment. Les últimes intervencions del president d’honor del PP han provocat malestar a l’entorn de Rajoy i en alguns càrrecs del partit. Aznar ha demanat tornar a prendre “seriosament” la disciplina i les reformes, i ha avisat dels perills d’un excés de deute públic i ha qualificat d'”error” relaxar la correcció del dèficit.

Malgrat que aquestes paraules no han agradat en l’entorn de Rajoy ni a ‘Gènova’, en públic han optat per treure-hi ferro subratllant el paral·lelisme entre els governs del 1996 i de l’any 2011 perquè a tots dos els ha tocat reduir el dèficit. No es preveu que Aznar participi en la campanya per als comicis del 26 de juny com tampoc no ho va fer a la del 20 de desembre.

A més, aquest estiu no es podrà veure la tradicional foto estiuenca d’Aznar amb Rajoy a la serra de Madrid perquè FAES ha traslladat el seu campus als cursos d’estiu que organitza la Universitat Complutense de Madrid al municipi de San Lorenzo de El Escorial: hi ha donat un caràcter més acadèmic i entre els seus ponents no hi haurà càrrecs del PP, com ha passat en els últims anys.