Rajoy veu “inacceptable” amenaçar un tribunal

0
Mariano Rajoy
EP: Antena 3
Mariano Rajoy
EP: Antena 3

Recorda a Mas que la justícia garanteix els seus drets

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha deixat clar que “les manifestacions, les amenaces i les presències intimidatòries davant dels tribunals de justícia” és “una cosa absolutament inacceptable” i ha recordat al president de la Generalitat, Artur Mas, que “la justícia és qui garanteix els seus drets i les seves llibertats, i així és com ha de veure-la”.

“La Justícia a Espanya és independent. Resol d’acord amb un dret i aplica la llei. Per tant amenaçar, intentar disminuir la justícia, intentar que no prengui les decisions com deu prendre-les és una cosa absolutament inacceptable”, ha assegurat Rajoy en declaracions a la premsa quan ha arribat a la cimera dels líders populars europeus prèvia al Consell Europeu, preguntat per les manifestacions al voltant de la citació de Mas davant del Tribunal de Justícia Superior de Catalunya (TSJC) imputat pel 9N.

El president del Govern espanyol ha recordat que “en els últims temps” a Espanya “la justícia ha citat gent de diferents forces polítiques i amb diferents plantejaments per veure si complien o no la llei”. “És una cosa que ens ha de reconfortar”, ha recalcat.

[quote]”I el senyor Mas no és una excepció, no pot ser una excepció. No pot ser que tres o quatre persones a Espanya no puguin ser citades pels tribunals”, ha incidit el cap de l’Executiu.[/quote]

Rajoy s’ha mostrat “absolutament d’acord amb el que ha dit el TSJC i el Poder Judicial sobre les manifestacions, les amenaces i les presències intimidatòries davant dels tribunals de justícia”, una cosa “absolutament inacceptable i impròpia d’un país democràtic com és Espanya per fortuna i com seguirà sent tota la vida”.

“I el senyor Mas ha de veure una cosa, que la justícia és qui garanteix els seus drets i les seves llibertats, i així és com ha de veure-la i si així la veiéssim tots sense cap dubte que ens aniria molt millor”, ha ratificat, i ha recordat que “l’obligació bàsica de qualsevol democràcia és el respecte a les decisions judicials” i si no s’està d’acord amb elles “es poden recórrer”.

Rajoy ha insistit que “Espanya és una democràcia” i com a tal existeix “un poder judicial que vetlla perquè la gent compleixi la llei i el senyor Mas té la mateixa obligació de complir-la que qualsevol dels 46 milions d’espanyols, que vostè i que jo”.

[quote]   “Estem parlant d’un tema de regles de joc, de regles de convivència, de llibertat i de democràcia”, ha conclòs.[/quote]