Rajoy veu rellevant la decisió de Standard & Poor’s

0
Mariano Rajoy
EP: Rajoy al 12O
Mariano Rajoy
EP: Rajoy al 12O

Veu normal la qualificació d’Espanya i baixi la catalana

El president del Govern, Mariano Rajoy, considera que “la notícia més rellevant” dels últims dies és que l’agència de qualificació Standard & Poor’s ha elevat l’avaluació del deute espanyol, mentre que ha rebaixat el d'”un altre”, en al·lusió a Catalunya.

Divendres passat va rebaixar des de ‘BB’ a ‘BB-‘ amb perspectiva ‘negativa’ la qualificació de Catalunya, que manté la nota dins la categoria de grau d’especulació, també anomenada ‘bo escombraries’.

Per a Rajoy, aquesta notícia és molt “rellevant” i així ho ha manifestat en conversa informal amb els periodistes durant la recepció que han ofert els reis al Palau Reial a uns 1.400 convidats amb motiu de la Festa Nacional.

“ELS IMPORTANTS”

Sobre l’absència d’alguns presidents autonòmics –entre els quals hi ha el català, Artur Mas– en els actes de commemoració, tant en la desfilada militar com en la recepció, el cap de l’executiu ha ironitzat indicant que hi han anat “els importants”.

En relació amb les enquestes amb vista a les eleccions generals del 20 de desembre, no ha volgut fer comentaris i s’ha limitat a assenyalar que el PP continua “primer” en la majoria de les enquestes.