Rajoy vol una reunió amb Puigdemont però no posa data

0
Mariano Rajoy
EP: Antena 3

El president espanyol en funcions considera que té “coses pendents” amb Carles Puidgemont

 

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha manifestat aquest dimarts la seva predisposició a tenir “una conversa” amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont perquè tenen, segons Rajoy, “moltes coses pendents” de les que parlar. El president espanyol s’ha mostrat convençut de que es veuran, malgrat no ha donat cap data.

Durant una entrevista a Onda Cero, Mariano Rajoy ha fet referència als “temes pendents en matèria econòmica” que existeixen entre l’Estat espanyol i Catalunya, que no s’han de veure afectats malgrat “les discrepàncies que tot el món coneix” a nivell polític. En aquest sentit, Rajoy ha aprofitat l’entrevista per advertir que la seva defensa de la unitat d’Espanya “no és negociable”.

Rebutja tornar a l’Estatut d’abans del TC

Aprofitant una de les preguntes de l’entrevista, Mariano Rajoy s’ha desmarcat de la proposta que aquest cap de setmana va fer l’ex president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, que considera que les tensions territorials a Catalunya podrien alleujar-se tornant a l’Estatut aprovat pel Parlament i el poble català al 2006, abans de la retallada que va fer el Tribunal Constitucional.

“Tornar a un Estatut que tot el món sap que es contrari a la Constitució no em sembla una cossa massa raonable”, ha valorat el president Rajoy, que ha assegurat no estar penedit d’haver recollit firmes contra aquell Estatut durant la seva tramitació.

 

Compartir
Article anteriorCardoner: “Amb Franco hi havia un equip que guanyava Copes d’Europa”
Article següentCesar Alierta dimiteix com a president de Telefónica
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]