Rajoy vol una TV pública com la BBC

0
Mariano Rajoy, president del govern espanyol
Mariano Rajoy, president del govern espanyol

El president espanyol creu que amb consens polític Espanya podria tenir una “televisió pública independent i finançada com la BBC”

El president en funcions del Govern espanyol i candidat del PP en les pròximes eleccions generals, Mariano Rajoy, ha apel·lat aquest dijous a l’acord de tots els partits polítics per consensuar un model de televisió pública.

“Quan es parla de consens hi ha un tema en el qual hauríem de poder arribar a acord entre tots els partits d’Espanya i és tenir una televisió pública independent i finançada, i que no sigui objecte de les disputes entre ningú, com pot ser la BBC al Regne Unit”, ha indicat el cap de l’Executiu central.

Rajoy, en una entrevista en RNE, ha admès la “necessitat de millorar entre tots” RTVE després d’una “etapa molt dura des del punt de vista pressupostari” i ha apostat perquè sigui un mitjà de comunicació de qualitat.

“Ha d’haver una televisió pública i una ràdio nacional pública i ha de diferenciar-se en els seus continguts de les comercials, la qual cosa no vol dir que no pugui ser una televisió de qualitat i líder en audiència”, ha afegit.