Ral·li d’Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

0

Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

Kazjetan Kajetanowicz guanya el Ral·li Acròpolis

El pilot polac Kazjetan Kajetanowicz ha estat el guanyador de l’edició 2015 del Ral·li d’Acròpolis. Aquest pilot ha demostrat durant tota la temporada que és capaç d’adaptar-se a qualsevol circumstància climatològica o del tipus de terreny on ha pilotat.

Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

L’ERC (European Ral·li Championsip o Campionat d’Europa, antic IRC), propiciat per Eurosport i que durant la temporada ha comptat amb ral·lis mítics del WRC, com aquest Acròpolis, o altres amb molta tradició com el ral·li d’Ypres, el Cyprus ral·li, el ral·li d’Açores, el ral·li de Valais, etc…, s’ha convertit, diríem, en la segona divisió dels ral·lis a nivell mundial amb uns vehicles i pilots amb molt nivell, sense desprestigiar altres campionats .

Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)  Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

El ral·li d’Acròpolis sempre ha estat una cursa difícil i dura amb uns trams de terra molt trencats i complicats. Aquesta edició s’ha vist complicada per la presència de la boira, la pluja i, per tant, el fang, això ha fet que els pilots s’hagin esforçat al màxim i que l’elecció de pneumàtics i estratègies hagi estat primordial; les condicions han estat dures.

La batussa entre el pilot irlandès Craig Breen de Peugeot Rally Academy, que va liderar la cursa en les dues primeres etapes, sobre el polac Kazjetan Kajetanowicz de l’equip Lotos, finalment es va decantar en favor de Kajetanowicz. El pilot grec Athanassoulas (Fabia R5) va ser la gran sorpresa de la cursa i va finalitzar segon.

Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

Tots els pilots han coincidit que la dificultat dels trams, en condiciones poc habituals per aquesta prova, ja que en l’època del mundial es feia en altres dates més caloroses. Enguany les tempestes van inundar els trams de l’última secció i van obligar a l’organització a anular els últims trams. A més a més, els problemes (eix posterior del seu Peugeot i el capò obert en la segona secció) que va patir Breen durant la prova, van fer que Kajetanowicz aconseguís la victòria en el ral·li. A Breen li va quedar el consol de rebre el premi Colin McRae Flat Out Trophy en el  Rally Acròpolis.

El ral·li es va desenvolupar de forma espectacular en la classificació ja que d’inici el local Athanassoulas es situava líder en el primer tram amb el seu Skoda Fabia R5 seguit de Kajetanowicz i de Breen. Consani i Magalhaes quedaven fora del ral·li en el primer tram. La pluja, el vent i el fang van fer d’aquest ral·li d’Acròpolis una veritable prova de supervivència.

Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

El segon dia s’iniciava amb Kajetanowicz situant-se líder. Breen, tercer, retallava distàncies a Lambros Athanassoulas i més tard, en la següent especial, pujava dos llocs de cop. Era el nou líder, però, com la sort no estava amb Brenn, va arribar a final del tram amb el capó aixecat i a 43 segons del temps marcat per Kajetanowicz.

dppi_01315009_095  Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)  Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)  Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

Kazjetan Kajetanowicz el campió de l’etern sonriure

Després de la cancel·lació dels últims tres trams del Ral.li Acròpolis i quan liderava la classificació general de la prova, Kazjetan Kajetanowicz es va proclamar campió de l’European Rally Challenge 2015 (ERC). 

Ral·li d'Acròpolis 2015 – ERC (Campionat Europeu de Ral·li)

El campionat ha estat un mà a mà entre el pilot irlandès Craig Breen i Kazjetan Kajetanowicz, sobretot des de meitat de temporada, amb algun rival esporàdic durant la temporada, com els pilots Alexey Lukyanuk i Robert Consani. Aquest últim ha protagonitzat algunes de les imatges més impactants de la temporada.

El final de cursa del Ral·li Acròpolis ha estat emocionat desprès de l’anul·lació de les tres últimes especials a causa de les condicions de la pista. Desprès dels problemes de Breen en l’últim tram que el va portar fins el 7è lloc de la classificació, Kazjetan Kajetanowicz és el nou campió d’Europa de l’ERC.

Classificació final del Ral·li d’Acròpolis:

 1. K. KAJETANOWICZ (POL)
  J. BARAN (POL)
  FORD FIESTA R5
 2. L. ATHANASSOULAS (GRC)
  N. ZAKHAEOS (GRC)
  SKODA FABIA R5
 3. D. BOTKA (HUN)
  P. SZELES (HUN)
  MITSUBISHI LANCER EVO IX
 4. J. TARABUS (CZE)
  D. TRUNKÁT (CZE)
  SKODA FABIA S2000
 5. D. BUTVILAS (LTU)
  K. HELLER (POL)
  SUBARU IMPREZA WRX STI
 6. R. JEETS (EST)
  A. TOOM (EST)
  FORD FIESTA R5
 7. C. BREEN (IRL)
  S. MARTIN (GBR)
  PEUGEOT 208 T16
 8. L. KIRKOS (GRC)
  G. POLYZOIS (GRC)
  MITSUBISHI LANCER EVO IX
 9. A. TLUSTÁK (CZE)
  L. KUCERA (CZE)
  SKODA FABIA S2000
 10. J. SERDERIDIS (BEL)
  F. MICLOTTE (BEL)
  CITROËN DS3 R5