Un total de 90 equips participaran al Ral·li de Monte Carlo 2016.

El vigent campió, Sébastien Ogier, encapçala la llista d’inscrits del Ral·li de Monte Carlo 2016, amb el seu company d’equip en Volkswagen Motorsport, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen i el seu nou copilot, Ander Jaeger, comptaran amb el tercer Polo R WRC sota la bandera del VW Motorsport II.

Thierry Neuville i Dani Sordo són els dos pilots inscrits pel Hyundai Shell World Ral·li Team i tots dos pilotaran els nous i20 WRC de 2016. En aquesta primera prova, Hayden Paddon estarà en el segon equip de la marca, i participarà amb un dels i20 WRC de 2015.

El M-Sport World Ral·li Team disposarà de diversos Fiesta RS WRC que estaran pilotats pels seus nous pilots, Mads Ostberg i Eric Camilli. L’equip també gestionarà el Fiesta RS WRC de l’especialista en asfalt, Bryan Bouffier.

També hi haurà un Fiesta RS WRC en mans de Lorenzo Bertelli, Ott Tanak i l’expilot de Fórmula 1, Robert Kubica, que tornarà al WRC malgrat la incertesa que envolta als seus plans per 2016 des de finals de l’any passat.

Kris Meeke i Stéphane Lefebvre la seva primera aparició amb el nou Abu Dhabi Total World Ral·li Team recolzat per Citroën, mentre que l’italià Felice Re correrà amb un tercer DS 3 WRC privat.

També hi ha una excel·lent llista d’inscrits en la categoria WRC 2, que ha atret 16 equips, combinant els models R5 de les marques Ford, Skoda, DS i Peugeot.

Teemu Suninen, Armin Kremer, Julien Maurin i Lambros Athanassoulas encapçalen l’armada dels Fabia R5, mentre que Quentin Giordano, Jourdan Serderidis i el guanyador del JWRC de 2015, Quentin Gilbert, pilotaran els DS 3 R5. També en aquesta categoria estarà el galés Elfyn Evans, que competirà amb un Fiesta R5 després de dues temporades a la categoria WRC.

Hi ha nou inscrits en la primera cita del WRC 3. L’expilot oficial, François Delecour, el jove finlandès Esapekka Lappi i Max Vatanen es troben entre els participants d’aquest ral·li, encara que no estan inscrits en cap de les categories del campionat.

.