El Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges se celebra aquest cap de setmana (2 i 3 d’abril)

Arriba la 58 edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges, que se celebra aquest cap de setmana (2 i 3 d’abril) i travessa un total de 8 ciutats/pobles de la costa catalana. La prova es caracteritza per un recorregut fix que tindrà lloc diumenge i anirà en caravana des de la plaça Sant Jaume de Barcelona fins a la plaça de La Fragata de Sitges.

L’itinerari es força entretingut i, després de recórrer diferents carrers de Barcelona, creuarà L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels i recorrerà les Costes del Garraf fins a arribar al Port d’Aiguadolç de Sitges a dos quarts d’una aproximadament. Aquí, després de la concentració dels participants, començarà un recorregut pels carrers més cèntrics de la vila fins al Passeig de la Ribera, on el públic podrà veure desfilar aquestes joies automobilístiques amb el mar de fons. Després de l’arribada, els cotxes estaran exposats a la plaça de La Fragata de Sitges.

Ral·li Internacional Cotxes Època Barcelona-Sitges | Diari Català
Foto: Foment de Sitges

Al migdia, l’organització donarà els premis corresponents a la 58a edició en els quals es reconeixerà als cinc participants més elegants i el millor en la categoria infantil; també es premiaran les tres millors motocicletes, així com els tres automòbils més destacats segons la seva data de fabricació: Grup I fins a 1908; Grup II, entre 1909 i 1914; Grup III, entre 1915 i 1920; i Grup IV, entre 1921 i 1928. Aquest any, a més, hi haurà un guardó RACC per al cotxe fabricat a Catalunya que estigui millor conservat.

Programa del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges de 2016:

Dissabte, 2 d’abril de 2016

10 hores – Arribada dels participants al centre comercial L’illa Diagonal de Barcelona
Exposició dels vehicles fins a dos quarts de sis aproximadament. A l’interior del centre comercial hi haurà una exposició permanent que es pot visitar de 10 a dos quarts de deu de la nit, des del 29 de març i fins al 16 d’abril

Diumenge, 3 d’abril de 2016

8.30 hores – Trobada dels participants, vestits d’època, a la Plaça Sant Jaume
Tradicional esmorzar amb xocolata ofert per l’Ajuntament de Barcelona

11 hores – Sortida del Ral·li. La caravana passarà pel carrers i localitats següents:

Barcelona: Ferran, Rambles, Plaça Catalunya, Ronda Universitat, Ronda Sant Antoni, Sepúlveda, Paral·lel, Plaça Espanya, Gran Via, Bada,l Constitució.

L’Hospitalet de Llobregat: Santa Eulàlia, Enric Prat de la Riba, Barcelona.

Cornellà de Llobregat: Carretera de L’Hospitalet, Av. de la Fama, Tirso de Molina, Av. Baix Llobregat.

Encreuament amb la C-245: Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels (C-246), Costes del Garraf.

12.30 hores – Arribada al port d’Aiguadolç de Sitges

13:30 hores – Desfilada a Sitges pels carrers: Av. Port d’Aiguadolç, Emerencià Roig i Raventós, Av. Balmins, Port Alegre, Rafael Llopart, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera fins a Hotel Calipolis, i després passeig de terra fins a arribar a la Plaça de la Fragata.

15 hores – Dinar oficial i repartiment de premis. Els cotxes quedaran exposats a La Fragata fins a dos quarts de sis de la tarda.