Raphael protagonitza ‘Mi gran noche’

0
Raphael 'Mi gran noche'
Foto: EUROPA PRESS
Raphael 'Mi gran noche'
Foto: EUROPA PRESS

Raphael protagonitza ‘Mi gran noche’: “He estat ‘indie’ tota la meva vida”

“He estat ‘indie’ tota la meva vida”, ha assegurat aquest dilluns el cantant Raphael, amb motiu del seu retorn a la gran pantalla de mans d’Alex de la Iglesia amb la pel·lícula ‘Mi gran noche’, una cinta d’humor que arriba als cines divendres que ve, 23 d’octubre, i en què la televisió es converteix en el mirall del món.

Raphael interpreta Alphonso, un cantant que tem rivalitzar en èxit amb Adanne (Mario Casas) en la gravació d’un programa de nit de cap d’any en el qual la combinació de caos i l’esperpent es tradueixen en una aposta sense concessions per l’humor. Al costat d’ells, apareixen en aquesta cinta un llarg etcètera d’intèrprets entre els quals es troben Hugo Silva, Blanca Suárez, Pepón Nieto i Carmen Machi.

Raphael ha reivindicat aquest dilluns, en unes declaracions a Europa Press, que ha estat independent tota la seva vida. “He fet de la meva vida el que he volgut fer, artísticament parlant i no. He produït les meves coses”, ha defensat l’artista, qui afirma sentir-se molt bé amb aquest adjectiu.

L’artista va acceptar aquest paper i el va assumir des del principi tal com l’havia dissenyat el director perquè, segons ha indicat, ha conegut gent així i mai li va semblar una bogeria. A més, ha manifestat que li ha encantat interpretar aquest personatge perquè ell és “totalment” oposat.

El cantant no considera aquesta cinta el seu retorn: “Jo mai me n’he anat”. Tal com explica, les seves gires són “llargues” i és “molt rar” que coincideixi amb el repartiment d’una pel·lícula. “Ara estem començant a pensar que podríem començar a fer una pel·lícula a finals del pròxim any”, ha indicat.

L’actor Mario Casas dóna vida en aquesta pel·lícula a un cantant jove d’èxit i protagonitza alguns dels moments més divertits de la cinta. Segons ha indicat, Álex de la Iglesia ha estat “llest” perquè sap que el públic el relaciona amb un altre tipus de personatges i tant en aquesta cinta com a ‘Las brujas de Zugarramurdi’ el situa al “costat contrari”. “Confia en mi, em dóna l’oportunitat de volar, sap quin missatge transmetre. Que em truqui per al que vulgui perquè aquí estaré”, ha assenyalat l’actor.

PEPÓN NIETO I BLANCA SUÁREZ

Una altra de les parelles que protagonitzen aquest film està formada per Pepón Nieto i Blanca Suárez, dos actors que, en paraules de l’actriu, “encarnen sensacions molt diferents”: “Mentre que Nieto és el fil conductor que uneix moltes coses que ocorren, ella és un propulsor de part del que passa en la cinta”.

Suárez s’ha sentit sorpresa per “la seva forma de fer”, perquè és “com un nen”. “Quan s’alegra, s’alegra molt, té un riure contagiós i, quan s’enfada també, és un director d’extrems i sobretot es mou molt per la passió”, ha destacat la intèrpret, qui subratlla la seva “il·lusió i creativitat”.

En aquesta mateixa línia, Nieto coincideix i assenyala que es tracta d'”un nen jugant a fer cinema”. “Té la capacitat de fer-te creure que estàs a Eurodisney, tot i que quan talles t’adones que estàs al Vietnam i que és molt dur moltes vegades per la situació que explica. Té la capacitat que tenen els bons directors de conduir el vaixell”, resumeix.

Nieto descriu el seu personatge com “un espectador al·lucinat amb el que passa, una cosa que enganxa el mateix punt de vista de l’espectador veient el ‘maremagnum’ de coses que ocorren en la pel·lícula”. Pel que fa al fons social que es percep, Nieto afegeix que “tota la pel·lícula traspua molta mala bava i compta molt amb l’intent constant de ser feliç costi el que costi”, una cosa que es veu en les xarxes socials, una “felicitat fingida” que el seu personatge observa des de l’exterior.

Preguntats per la carta oberta en què l’actriu estatunidenca Jennifer Lawrence ha criticat la bretxa salarial entre homes i dones a l’Amèrica del Nord, Suárez ha assenyalat que “la indústria americana i l’espanyola encara disten molt” i no creu que es pugui opinar del que ella parla perquè “queda bastant lluny”. “No sé si hi ha tanta bretxa”, ha assenyalat l’actriu, a la qual cosa Nieto ha afegit que a Espanya no és coneixen els sous per la qual cosa no es pot conèixer si hi ha la mateixa sensació.