Raul Gonzalez Blanco es retira - Diari Catala
Raúl González Blanco es retira amb un títol de la NASL acompanyat per l'incombustible Marcos Senna | FOTO: @NYCosmos

Després de guanyar la final de la NASL, Raúl González Blanco es retira, i amb ell, l’hispano-brasiler Marcos Senna

21 campanyes i 432 gols després, Raúl González Blanco es retira. El que va ser durant molt de temps davanter del Real Madrid i màxim golejador de la Champions posa fi a la seva carrera al New York Cosmos nord-americà, amb el que ha guanyat la final de la North American Soccer League (NASL).

Amb 38 anys i 22 títols, 16 dels quals aconseguits amb l’equip blanc, el jugador va anunciar fa uns dies la seva retirada, explicant que ho va decidir uns mesos enrere, quan va assumir que volia fer-ho poc a poc, “amb bon sabor de boca, havent jugat el 90 o 95 per cent dels partits (amb el Cosmos). He gaudit molt aquest any amb els meus companys, el club i la lliga, però vull marxar així”, confessava.

El madrileny, que després de sortir del Real Madrid va passar pel Schalke alemany, l’Al-Saad catarí i el propi New York Cosmos, es va proclamar campió de lliga amb els americans al seu darrer partit, de la mateixa manera que ho va fer el brasiler Pelé abans de retirar-se. “Aquest equip té una gran història i aquest triomf ha estat meravellós. Hem jugat amb molta passió i hi havia bon ‘feeling’ al vestuari, no puc demanar més, és un somni, el Cosmos forma una gran part del meu cor” assenyalava tot just guanyar la final, i afegia “estic molt feliç, però també molt trist perquè era l’últim partit de la meva carrera. Estic molt orgullós de tot el que he fet i vull donar les gràcies a tothom, ara per a mi comença una nova vida”.

Marcos Senna , la peça que li faltava a la Selecció

La final de la NASL no només va significar l’adéu de Raúl, sinó que també va posar fi a la seva carrera una altra llegenda, l’hispano-brasiler Marcos Senna. El migcampista nacionalitzat espanyol va néixer a Sao Paulo, però després d’uns anys al Villarreal va obtenir la ciutadania i va ser convocat amb la Selecció espanyola, amb la qual va guanyar l’Eurocopa de 2008.

Amb 39 anys i 18 temporades com a professional, ‘l’stopper’ del ‘Submarí’ és història viva del club groguet, amb el que va viure grans alegries, com la consecució de les Copes Intertoto de 2003 i 2004, la semifinal de la Champions de 2006 o el subcampionat de Lliga 2008, però també una gran decepció, el descens de 2012. Tot i això, Senna no va marxar i va continuar liderant al seu equip a Segona Divisió, i en només un any va tornar a aconseguir l’ascens.

Nascut al Brasil, on va destacar vestint la samarreta del Corinthians, va ser convocat per la Selecció d’Espanya, i sota la direcció de Luis Aragonés va viure l’època daurada d’una ‘Roja’ que va fer-se gran a l’Eurocopa de 2008, a la qual Marcos Senna va ser peça important, jugant pràcticament la totalitat dels minuts.

Sento una doble sensació, per una banda, tristesa, per l’altra, alegria per haver complert el meu somni de jugar a futbol i decidir quan deixar-ho, sense que fos forçat per una lesió o un problema de salut. Vull deixar-ho perquè és el moment, estic bé, i marxo realitzat” afirmava Senna amb la seva habitual serenitat després de la final.

Els dos jugadors van rebre les felicitacions del seu club un cop acabada la final.