Ray Tomlinson, el pare del correu electrònic, ha mort aquest cap de setmana

Molt probablement el nom no us soni, però, Tomlinson ha estat una de les persones més influents en l’era d’internet, té l’honor d’haver estat el creador d’una de les eines que més s’utilitzen avui en dia: l’email.

Raymond Samuel Tomlinson ha mort aquest cap de setmana als 74 anys d’edat, la causa ha estat un atac cardíac. El 1971, Tomlinson va establir el primer sistema de correu electrònic a la xarxa ARPANET, usant el mateix format [email protected] que s’utilitza en l’actualitat.

Ray TomlinsonTomlinson va ser la persona que va donar forma al correu electrònic, dissenyant així el comandament SNDMSG (la forma original d’enviar missatges d’un PC a un altre) i convertint-se així en la primera persona a enviar un (desafortunadament, el primer correu electrònic de la història es va perdre i no queda registre d’ell).

El comandament SNDMSG tenia un problema, separar el nom de l’usuari de la màquina o servidor en el qual es trobava, d’aquesta manera va donar vida també al símbol @. L’arrova (@), es va convertir en un simbol tan important, que avui dia, encara segueix sent utilitzat i és un estàndard en el format dels correus electrònics.

Tomlinson va tenir el reconeixement merescut en vida, formant part del Saló de la Fama d’Internet (Internet Hall of Fame), va rebre el premi Webby, així com el guardó Príncep d’Astúries en Investigació Científica i Tècnica en 2009.