Reaccions de la gala de la pilota d'or 2015 - Diari Català
L'argentí Leo Messi va ser el guanyador final i es va emportar la seva cinquena distinció com a millor futbolista del món | FOTO: REUTERS

Les primeres reaccions a la gala de la pilota d’or 2015 no es van fer esperar i alguns dels participants van mostrar la seva opinió sobre el resultat final

Amb el retorn a la competició després d’una gala de la pilota d’or 2015 on es van premiar fins a cinc integrants de la plantilla del FC Barcelona (Dani Alves, Andrés Iniesta, Neymar, Leo Messi i Luis Enrique) arriben les primeres valoracions d’una festa que va coronar als millors jugadors de la temporada passada. La decisió sobre el guanyador va portar poca sorpresa als integrants, que van reconèixer a Leo Messi com un merescut guanyador.

Ja a la roda de premsa prèvia a la gala amb els tres classificats finals, Cristiano Ronaldo feia la primera concessió a l’astre argentí, del qual admetia que “la seva cama esquerra no està malament. El portuguès també va fer referencia a la seva vuitena presència entre els tres finalistes del guardó, explicant que això era degut a la “dedicació i la persistència en el treball, el talent s’ha de reforçar amb treball”.

També es rendia als seus companys un Neymar que es va mostrar sorprès en acabar la gala i va confessar que “esperava ser segon. Durant la prèvia el brasiler va mostrar la seva admiració als seus adversaris, als quals va qualificar de “ídols”, afirmant la seva satisfacció per estar entre els candidats: “Espero tornar en alguna ocasió i espero que el meu equip continuï guanyant. Jo no vull ser millor que ningú, vull ser millor que jo mateix i això és el mes important”.

El guanyador de la gala, Leo Messi, recordava a Neymar abans de rebre el premi que havia de rebutjar ser el seu “successor”, comentant que “ha de ser qui vulgui ser, un gran i créixer molt més, perquè arribarà on vulgui”. Malgrat ser la cinquena ocasió que va ser escollit com a millor del món, l’argentí va explicar que era “un moment molt especial després de dos anys sense guanyar-lo i que això superava “el que imaginava quan era petit”. També va tenir un record per al gran absent, Luis Suárez, del qual va dir que “es mereixia estar aquí. Estar un dia amb Neymar i Luis seria el súmmum”.

Un altre que va valorar la situació del pòdium va ser Dani Alves, escollit com un dels jugadors del millor ‘11’ que va considerar que “Neymar mereixia ser segon. També va opinar Paul Pogba, objectiu del FC Barcelona per al proper mercat d’estiu que va mostrar la seva admiració pel guanyador, Leo Messi, del qual va admetre que li agradaria “jugar amb ell”.

Un dels grans absents de la gala de la pilota d’or 2015 va ser Pep Guardiola, que estava nominat a millor entrenador i finalment va quedar segon, per darrere de l’actual entrenador del FC Barcelona Luis Enrique Martínez. El de Santpedor va tenir bones paraules per al seu homòleg a la banqueta i per al seu ex-pupil i va confirmar que “es mereixen guanyar el premi. La temporada passada de l’equip va ser increïble i Messi ens ha mostrat un cop més com és de bo”.