Les reaccions a la mort de Jo Cox

0
La diputada laboralista, Jo Cox
Les reaccions a la mort de la diputada laboralista, Jo Cox |Foto: Europa Press

Les xarxes socials s’han omplert de missatges que expressen el seu condol per la mort de la diputada laboralista. Els polítics, tant britànics com espanyols, han lamentat la notícia

Després de la mort de la diputada laboralista, Jo Cox, les reaccions en el Regne Unit han sigut immediates. A les xarxes socials s’ha mostrat el suport a la família i ha lamentat l’assassinat de la diputada pel sospitós Thomas Mair, que ha comportat la suspensió de la campanya del Brexit.

El primer ministre britànic, David Cameron, ha emès un missatge de condolença: “La mort de Jo Cox és una tragèdia. Hem perdut una estrella”. A més, l’ha recordat com una dona “compromesa” i “dedicada” al seu treball, i ha mostrat el seu suport a la família. David Cameron va suspendre el discurs que anava a pronunciar en Gibraltar.

El Partit Laboralista, el més afectat per la mort de Jo Cox, ha emès un comunicat mitjançant el seu líder Jeremy Corbyn. El líder assegura que “el Partit Laboralista i tot el país estem en shock i horroritzats pel que ha passat”. Corbyn ha fet menció a la vida “de servei públic de Cox” i “el seu profund compromís amb la humanitat”. “Hem perdut a una companya estimada, a un verdader talent, i a una activista per la justícia social i la pau”, ha lamentat Corbyn.

Des del Partit de la Independència del Regne Unit també han mostrat les seves “més sinceres condolences”. El líder del partit, Nigel Farage, ha expressat que està “profundament apesarat per la notícia”.

El marit de Jo Cox, Brendan Cox, ha publicat un comunicat on senyalen que “avui és el començament d’un nou capítol en les nostres vides. Més difícil, més dolorosa, menys alegre, menys ple d’amor”. Brendan Cox ha comentat que “Jo creia en un món millor i va lluitar per ell cada dia”.

Reaccions dels polítics espanyols

A Espanya, els líders polítics han expressat el seu condol. Mariano Rajoy ha “lamentat el fatal desenllaç”. El líder socialista, Pedro Sánchez, ha senyalat que “la violència mai és el camí” i ha mostrat la seva “solidaritat” amb el Partit Laboralista. En la mateixa línia, es mou Albert Rivera, qui ha comentat que des de Ciutadans estan “consternats” per la mort de Jo Cox.

Des d’Unidos Podemos també han mostrat el seu condol. Pablo Iglesias i Alberto Garzón han senyalat que estan “consternats” i que “ho senten profundament“. Iñigo Errejón ha mencionat que “aquest tipus de vandalisme no pot tenir lloc a les nostres democràcies”.